Bråket mellan Epic Games och Apple fortsätter, och nu har Apple delat ut en redig smocka genom att ta bort Epics utvecklarkonto på App Store, vilket innebär att det inte längre går att ladda ned appar som Fortnite och Infinity Blade, även om man laddat ned dem tidigare och därmed har haft dem i sitt "bibliotek". Så här skrev Apple om beslutet (översatt):

Vi är besvikna att vi tvingades ta bort Epic Games konto på App Store. Vi har jobbat med teamet på Epic Games i många år med deras lanseringar. Domstolen rekommenderade att Epic skulle följa App Stores riktlinjer medan fallet behahandlas – riktlinjer de följt under det senaste decenniet, fram tills att de skapade den här situationen.

Epic har vägrat. Istället har de upprepade gånger skickat in uppdateringar för Fortnite, designade för att bryta mot App Stores riktlinjer. Det är inte rättvist mot alla andra utvecklare på App Store och sätter kunderna mitt i deras strid. Vi hoppas att vi kan jobba tillsammans igen i framtiden, men det är dessvärre inte möjligt idag.

Epics VD Tim Sweeney har svarat på beslutet via Twitter, men säger att Apple inte alls tvingades att ta beslutet, utan att de valde det själva. Han motsätter sig även att man skulle ha "spammat" App Store med nya uppdateringar, men medger att de uppdateringar man försökt släppa till Fortnite fortfarande inkluderade deras egen köpprocess, som kringgår Apples betalningslösning.

Tack, The Verge och @S_Lundkvist.