Uppdatering: EA har nu beslutat sig för att ta bort den kritiserade reklamen och säger i ett uttalande till Eurogamer att feedbacken varit extremt tydlig och att reklamen uppenbarligen inte är välkommen. De lovar även att reklamen som visades i samband med repriserna inte kommer att komma tillbaka i framtiden.

//Originalartikel//

I mitten av förra månaden släpptes fightingspelet UFC 4, och med ett snittbetyg på 79 på Metacritic fick det ett hyfsat varmt mottagande. Nu har dock EA hamnat i blåsväder eftersom de i en uppdatering till spelet lagt in reklam som dyker upp flera gånger under en match, mitt på skärmen.

Vissa är upprörda över själva reklamen, men de flesta pekar på sättet den implementerades som det största övertrampet, eftersom EA onekligen verkar ha låtit recensionerna för spelet publiceras innan de lade till reklamen. Andra pekar på det faktum att spelet lider av en del problem, som buggar, som EA borde ha fokuserat på att fixa istället för att försöka dra in mer pengar.

Arga spelare har nu skrivit lika arga recensioner av spelet och samlats på Reddit (där du kan se en video av hur reklamen ser ut) för att visa sitt missnöje.