Ryktena om att Apple planerar att ge sig i kast med virtual reality-gaming tar ny fart. Företaget uppges nu ha planer på att göra både VR-headset och senare AR-glasögon. Bloomberg skriver (eventuellt bakom betalvägg) att teknikjättens första kliv kan tas nästa år med ett dyrt men högteknologist fristående VR-headset, följt av mer konsumentinriktade och plånboksvänligare AR-glasögon längre fram.

VR-headsetet ska vara tänkt för en smal kundkrets och ha en prislapp som är betydligt högre än för nuvarande produkter på marknaden. Där pendlar priset för de stora produkterna från cira 3 700 kronor för Oculus Quest 2 till ungefär 11 000 kronor för ett Valve Index. För att spara vikt ska det vara designat utan möjlighet att bära glasögon under, istället ska det gå att få linser med slipning anpassad för synfel. För att hålla nere vikten uppges tyg användas för delar av headsetet.

Bloombergs källor uppger att Apples VR-headset får mycket mer högupplösta displayer än konkurrernade VR-produkter i dag, och prestanda som eventuellt slår deras nya M1-processorer. Tanken är att sälja det i ganska små upplagor, men att det ska förbereda spelutvecklare för ett AR-headset. Detta sägs vara tidigt i utvecklingen, med möjligt avtäckande under 2023.

Apple har inte kommenterat Bloombergs uppgifter, som alltså ska ses som rykten. Och rubrikbilden är förstås fejk.