Domen i fallet Apple mot Epic har redan fallit, men än är dramat inte slut. Epic och Tim Sweeney har eftersom domen uppgett att de gått med på att spela enligt samma regler som alla andra på App Store, i hopp om att få tillbaka sitt utvecklarkonto på plattformen. Det skulle i så fall få dem att återigen släppa Fortnite på Mac-datorer så snabbt som möjligt och återinföra iPhone och iPad i Fortnites utvecklingsprocess.

Epics VD Tim Sweeney lade upp svaret från Apple under gårdagen, som i grova drag går ut på att Epic undanhållit kod och på andra sätt agerat vilseledande, och att Apple därför inte kommer att ge tillbaka utvecklarkontot till Epic förrän domen från distriktsdomstolen är slutlig och inte kan överklagas.

Enligt Tim Sweeney kan denna process ta upp till fem år, vilket innebär att App Store-användare kan komma att bli utan Fortnite under en bra tid framöver. Han anser även att Apple har ljugit och att de sagt att Epic skulle få komma tillbaka till plattformen om de spelade enligt samma regler som alla andra.