Netflix är inte bara i full färd med att skapa spelrelaterade filmer och serier, såsom League of Legends: Arcane och Tomb Raider, utan även faktiska spel. Dessa ska erbjudas via plattformen och inkluderas i ens vanliga Netflix-prenumeration, och nu har funktionen tagit sina första stapplande steg.

Via den officiella webbplatsen meddelar de att fem(!) olika spel nu är tillgängliga, men endast genom Netflix-appen på Android. Spelen ska vara släppta "överallt", men i skrivande stund dyker inte spelfliken upp i appen för mig, så det kan röra sig om en stegvis lansering på olika håll i världen under de kommande dagarna.

Det går dock att ladda ner spelen direkt från Play Store (vilket man ändå måste göra även om man går genom Netflix-appen) och sedan välja sin Netflix-profil när spelet startas. Den enda skillnaden är att spelen inte finns samlade i Netflix-appen än.

De fem spelen är Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast och Teeter Up. Det är inte direkt så att man skyndar sig att avsluta sin Game Pass-prenumeration, men detta är bara början och utbudet kommer givetvis att utökas löpande, och förhoppningsvis inkludera lite faktiska storspel så småningom. Med det sagt kommer fokus inledningsvis att vara på mobilspel. Om inte annat kan vi hoppas att det blir en värdig konkurrent till Apple Arcade.

Vissa av spelen kräver internetuppkoppling för att spelas, men andra kan spelas helt offline om man till exempel är på resande fot. Alla spel måste dock laddas ner, eftersom det inte rör sig om streaming – åtminstone inte i dagsläget. De försäkrar även att det inte ska tillkomma några extra kostnader eller finnas mikrotransaktioner.