Days Gone 2 lyser med sin frånvaro, och förra veckan uppgav Jeff Ross – som regisserade det första spelet – att Sony fick dem att känna att spelet var ett misslyckande, trots att det, enligt honom, sålt i tio miljoner exemplar.

Nu har Ross även tagit sig ett snack med God of War-skaparen David Jaffe i den sistnämndas podcast. Där berättar han inte bara att Sony tycktes vara helt ointresserade av en uppföljare till Days Gone, utan även att Bend Studio försökte sälja ett annat intressant koncept till dem.

Det rörde sig om en reboot av Insomniacs Resistance-serie som skulle utspela sig i en öppen spelvärld. Enligt Ross själv var idén "jävligt häftig", och han säger att han och Bend Studio tog fram flera typer av spelmekaniska open world-koncept. Dessa ska i princip ha "skrivit sig själva", eftersom det fanns så många aspekter av varumärket som lämpade sig för open world-spelande.

I slutänden nobbade dock Sony idén, och Ross tror att det kan ha att göra med att det sista Resistance-spelet inte sålde tillräckligt bra. Ross har sedan dess lämnat utvecklaren, och Bend Studios jobbar på något som inte är Days Gone 2.