Sony har i dagarna delat med sig av lite siffror och tankar med sina investerare, och en av punkterna är deras kommande VR-headset, Playstation VR2.

I presentationen pekar de ut lanseringen av headsetet som en av flera viktiga tillväxtområden. De skriver även att 20+ stora spel – både egenutvecklade och från tredje part – ska vara tillgängliga för headsetet när det släpps, och detta ackompanjeras av en bild på Horizon: Call of the Mountain, som är en VR-exklusiv spinoff på Horizon-serien.

Vi känner inte till jättemånga spel som är på väg till plattformen, men några inkluderar äventyrs- och pusselspelet Firmanent, Bladerunner-inspirerade Low-Fi och samurajspelet Samurai Slaughter House. Utöver dessa kan man givetvis hoppas (och förvänta sig) att Sony ska dra nytta av fler av sina egna varumärken, som Gran Turismo och God of War. Det har dessutom ryktats om att Half-Life: Alyx ska släppas till headsetet.

Något släppdatum för PSVR2 har vi ännu inte, och det har ryktats om ett släpp under både 2022 och 2023. Mer information om headsetet och vad det kommer att bjuda på rent tekniskt hittar ni här.