Subnautica-skaparna Unknown Worlds släppte nyligen det turordningsbaserade strategispelet Moonbreaker i early access. Det fick en del uppmärksamhet eftersom det är författaren Brandon Sanderson som har skapat världen i spelet, och eftersom man spelar med minifigurer som är som hämtade från ett brädspel får spelarna dessutom spänna sina kreativa muskler genom att måla dem hur de vill.

Men något annat som också uppmärksammats med spelet är dess användning av lootlådor och en butik där det går att köpa saker för riktiga pengar, trots att det inte rör sig om något gratisspel. Kritiken lät sig inte vänta, och lyckligtvis har den inte fallit på döva öron.

I ett inlägg på den officiella webbplatsen skriver de att spelets "Booster Boxes" helt tas bort och att nya enheter istället kommer att låsas upp automatiskt i grundspelet. Premiumvalutan Pulsars tas också bort och alla som köpt dem kommer att få pengarna tillbaka.

Mer specifikt skriver de dock att den "inte kommer gå att köpa eller lösa in mot föremål i spelet under early access", så kanske finns det planer på att introducera den när spelet släpps skarpt.

Mer info om ändringarna hittar ni här.