Playstation VR2 släpps den 22 februari, och FZ jagar ett testexemplar. Än har vi inte fått tag i det, men våra vänner Sweclockers har lyckats testa headsetet i storspelet Horizon: Call of the Mountain.

Det var under CES-mässan i Las Vegas nyligen som deras Noelia Donoso Ahlström lyckades armbåga till sig en testsession. En kort en, men ändå tillräckligt lång för att ge de första intrycken av spelet och den nya feedbacken i både kontroller och headset. Så här skriver hon:

I Horizon: Call of the Mountain är det ny huvudperson och det första demon bjuder på är en tur i kanot som glider fram i tät djungel. Det ger smakprov på flera av PSVR2:s nya funktioner, däribland haptiken som byggts in både i headsetet och handkontrollerna. När de enorma varelserna rör sig över och runt synkas dess fotsteg eller vingslag med vibrationerna, som rör sig från vänster kontroll över till headsetet och slutligen till höger kontroll, eller vice versa.

Tillsammans med andra små detaljer, som att det går att putta nedhängande växtlighet ur vägen eller hur händernas hudtextur förändras när de doppas i vattnet, ökar inlevelsen ordentligt och får det hela att kännas betydligt mer äkta. Därtill känns OLED-panelerna som ett bra val, med god färgåtergivning och kontraster i den färgglada djungeln.

Huruvida PSVR2 är värd de drygt 7 000 kronor får du svar på i FZ:s test, som förhoppningsvis dyker upp innan releasen. Tills dess - Allt om PSVR2 har du här.