Titan Forges Games har utannonserat en uppföljare till deras MOBA-spel SMITE. Föga oväntat heter spelet SMITE 2 och kommer även det vara ett MOBA. Spelet kommer använda sig av Unreal 5-motorn och uppdatera spelmekanik såväl som att lägg till nya karaktärer.

Tanken är att SMITE 2 ska gå ur betan i mitten av 2024 och då släppas med 25 spelbara karaktärer som sedan fylls på varje vecka (gamla SMITE har för närvarande runt 100 karaktärer). Titan Forges garanterar dock inte att alla SMITE 1-karaktärer kommer bli spelbara i 2an och tyvärr kommer inte heller redan köpt material bli direkt överförbart till uppföljare. Detta beror på att spelet körs i en helt ny motor så allt material kommer behöva portas. Däremot kommer utvecklarna kompensera spelarna med lika mycket in-game valuta i 2an som de köpt saker för i 1an. Gamla spelare kommer även få gratis skin beroende på hur länge de spelat 1an. Man får nämligen ett skin för varje år och har du då spelat SMITE sen start innebär det hela elva skin.

Tanken är att SMITE 2 ska bli cross-plattforms-vänligt, men detta säger utvecklarna beror helt på vad plattforms-ägarna säger.

Vad händer då med 1an? Alfan av SMITE 2 kommer starta i vår och Titan Forges säger att 1an i alla fall kommer fortsätta vara aktivt och online fram till 2an släpps

SMITE 2 kommer släppas till samtliga plattformar utom Switch.

Tack för nyhetstipset @Fezk och @Shuriko