Sony kommer släppa PS5 Pro Pro innan 2024 är slut, tror en betyande del av spelbranschen. Detta enligt konsultföretaget Katan Games, som till CNBC säger att det verkar råda bred enighet om att PS5 Pro lanseras under årets andra halva.

Det tycks råda bred konsensus i spelindustrin om att Sony faktiskt förbereder lansering av en PS5 Pro under andra halvan av 2024.

Dels skulle en kraftfullare PS5:a öka Sonys konsolförsäljning (företaget spådde nyligen minskat intresse för den drygt tre år gamla PS5:an), dels lär det finnas ett vilja att spela GTA VI på bästa möjliga hårdvara när spelet (förhoppningsvis) släpps någon gång 2025.

Och Sony vill försäkra sig om att ha bra hårdvara redo när GTA VI slår ner under 2025, en lansering som kommer bli en vitamininjektion för hela spelindustrin.

Sony själva har inte sagt att man planerar en PS5 Pro. PS4 Pro lanserades tre år efter originalet. Den presenterades i september 2016 och släpptes i november.

Om en PS5 Pro släpps så blir priset en fråga. PS5 kostar mer i dag än när den lanserades i december 2020, vilket är tvärtemot hur det brukar vara. En analytiker på Omdia säger enligt CNBC att PS5-priset kan bli kvar på nuvarande nivå även efter att PS5 Pro släpps. Då är frågan hur mycket den kan komma att kosta – en vanlig PS5:a kostar nära 7 000 kronor till ordinarie pris i dag. Men inget är klart än, så vi får börja med att invänta eventuellt besked om att PS5 Pro faktiskt existerar.