2019 avtäcktes Hollow Knight Silksong och det var många som satt och väntade på nyheter om den efterlängtade uppföljaren under sommarens olika spelevents. Senast vi fick ett livstecken var 2022 när spelet bekräftades för Xbox Game Pass, sen dess har det varit tyst och dessvärre fick vi inga livstecken denna sommar heller från Hollow Knight-uppföljaren.

Så vart har Silksong tagit vägen?

Radiostystnad från ett spel innebär ofta att spelet är i någon form av utvecklingshelvete, alternativt att det rent är nedlagt. Men speltestaren Graig gick ut på Discord och intygade att Silksong inte hamnat i utvecklarhelvetet.

"Hi guys I literally know they are not in dev hell,"

"Every software dev cycle ever. Sets internal dates, misses them all the time. Literally a normal part of software dev,"

"You just don't hear about them because they don't announce them to the public. Again completely normal for every dev cycle."

Vi kan dock inte helt lita på någon förrän Team Cherry själva går ut med ett uttalande om spelets skick. Allt vi vet i nuläget är att Silksong inte släpptes 2023 som det först var tänkt och att vi inte har några nyheter om spelet sen 2022.