En av spelbranschens sämst bevarade hemligheter har idag bekräftats från officiellt håll: #Uncharted 3: Drake's Deception är under utveckling och visas upp för allmänheten nu på lördag 11 december under Spike Video Game Awards.

Enligt den enda förhandstitt som publicerats hittills bygger #Naughty Dogs uppföljare vidare på det hyllade #Uncharted 2: Among Thieves i snart sagt alla avseenden. I slutet av november ryktades det att #Uncharted 3 skulle utspela sig i någon form av öken och det bekräftas nu av den första informationen: berättelsen fokuserar på Nathan Drakes förhållande till fadersfiguren och mentorn Victor “Sully” Sullivan, och hans jakt på en legendarisk försvunnen stad. En jakt som till slut sägs ta vår hjälte till den arabiska halvön och den vidsträckta Rub' al Khali-öknen.

Trots att del tre i stort ser ut att bjussa på samma typ av filmiska äventyrande som stod på menyn i tidigare spel ska vissa framsteg ha gjorts, framför allt rent gameplay-mässigt. Bland de viktigaste nyheterna är möjligheten att slåss och skjuta mot flera fiender samtidigt samt ett förbättrat system för att klättra. #Naughty Dogs VD Evan Wells förklarar att nästa del i serien - tillsammans med Mark Wahlberg-filmen som sägs släppas samtidigt som spelet - är det första steget i en strävan efter att etablera #Uncharted-varumärket på bred front. Sist men inte minst understryker utvecklarens högsta höns att man har "lagt mycket fokus på att se över co-op- och multiplayer-delarna av spelet".

#Uncharted 3: Drake's Deception släpps exklusivt till Playstation 3 någon gång under andra halvan av 2011.