Väck inte grannskapet när du spelar – skaffa ett bra headset. FZ testar fyra trådlösa lurar för att ta reda på vilken som ger dig bäst och mest ljud för pengarna.

Stora maffiga surround-system och soundbars i all ära – ibland finns det lägen då ett par gedigna hörlurar är att föredra. Ett stämningsfullt spel med bra ljudbild ger lite mer inlevelse när det ekar runt öronen på dig, och har du nära och kära inom hörbart avstånd underlättas nattligt lirande av hörlurarnas isolerande egenskaper.

Nästa steg är så klart att uppleva detta ljud trådlöst, att slippa dra sladdar genom hela hemmet uppskattar nog de flesta av oss. De fördelar som fås med trådlösa hörlurar måste vägas mot att du behöver hålla reda på aspekter som batteritid, och att virtuellt surroundljud inte låter riktigt lika mäktigt i ett par kåpor som det gör från olika högtalarsatelliter i ett rum.

Vi har samlat ihop fyra trådlösa hörlurar som kan kopplas samman med såväl konsoler som pc:n. Dessa representerar olika prisklasser såväl som olika stöd för plattformar. Frågan är – vilket headset ger dig den bästa trådlösa spelupplevelsen?

Testade produkter:

Föregående Nästa
kör med Turtle Beach Ear Force Xo Four För xbox one, dom är lite tight om man har glasögon eftersom man kan vinkla dom och jag sätter mina glasögon lite annorlunda så rullar det bra. Går att köra med typ iphone /samsung utan problem om man vill , inte... 08/08 Jag har kontaktat PDP om testprodukter på svenska marknaden så får vi se om de tillhandahåller det eller ej. Tack för att du belyste det här företaget, om det går att få tag på deras produkter (om än omständligt) så är det så klart något vi ska belysa... 24/07 Nu jobbar jag inte som inköpare, utan gissar vilt, men jag skulle tro att det är för att de marknadsförs av PDP, som vanligtvis gör en himla massa speltillbehör. Men det gör otroligt många andra också, ex Brooklyn, Mad catz m flera, och antagligen har... 22/07 Okej. Schysst att du la tid på att skriva en liten recension för dom :). Verkar vara helt ok headset till det priset som ligger på. Tycker dock att det är konstigt att headsetet knappt finns att köpa på några sidor i Sverige, som tex media markt, Elgiga... 22/07 Nu svarar jag för stereomodellen, men tror att samma info kan appliceras på 5.1-an. PC - trådlöst, Inga problem PS4 - kabel mellan lurar och handkontrollen. (här kan jag dock tänka mig att kan ha en annan lösning på 5.1) Iphone - ja, med medföljande 3,5... 22/07 Är dom något ni rekommenderar? Tänkte isåfall köpa dom för användning av ps4, PC och iphone. Kan man använda headsetet trådlöst till alla tre platformarna jag vill använda dom till eller är det som t ex steelseries h som man inte kan använda dom trådlös... 22/07 om du tittar på ett par telefonlurar så har 3,5mm-kontakten 3 spår istället för 2 som på ett par vanliga lurar. 3:e spåret är givetvis för micken. Ser den ut så, kan du använda den på Ps4 även för chat. Men för att tydligt svara på frågan så funkar 3,5m... 22/07 Intressant. Antar att ljudet i 3.5 ingången inte är sämre än ljudet via konsollen? Den trådlösa biten mellan handkontroll och konsoll körs väl via Bluetooth? Hänger jag då på mina Sennheiser eller Ultrasone lurar så bör jag väl få ett bra ljud rimligtvi... 22/07 Ptja, så bra ljud som du kan få med hörlurar inkopplade till 3.5"-ingången ;) Men om det duger för dig så är det klart ett alternativ. Nu har jag bara testat med mobiltelefons-hörlurar, om du kopplar in rejäla hörlurar där mikrofonen inte är integrerad... 22/07 Då kan man alltså stoppa in ett par kvalitativa lurar i handkontrollen och nästan bli trådlös till en betydligt billigare peng än dessa i testet?!?! 22/07
Skicka en rättelse