Monsterjakten du kommer att älska om du inte snubblar och slår ihjäl dig på den höga inlärningströskeln.

Left 4 Dead-spelen har bjudit på några av mina allra käraste multiplayerupplevelser. Stressen över att aldrig låtas stå still, att ständigt bli jagad. Spänningen som uppstår när man hör ett snyftande gråt i närheten av ett gäng parkerade bilar. Svordomsalvorna när någon ändå råkar sätta igång larmet. På pappret är #Evolve byggt av samma beståndsdelar, förutom en avgörande komponent. Nu är det människorna som är jägarna och istället för hundratals zombies är en ensam spelare i monsterkostym bytet.

Grillfest hos Assault-killen i kväll!

På min premiärjakt väljer jag instinktivt den roll jag är som mest bekväm med. En stor luns med mycket plåt på kroppen, två rejäla bössor, minor och en extra livlina i form av en personlig energisköld. Kaxigt, eller som det visar sig dumdristigt, slänger jag mig ut ur rymdskeppet och börjar maniskt följa efter de lysande blå spåren på marken. Blir hjälpt av fåglar som skräms av bestens framfart och min kompanjons spårhund Daisy. Efter några minuter står jag ansikte mot “ansikte” med en Goliath (tänk gorilla, fast större och fulare) och börjar såklart skjuta för kung och fosterland - jag har ju spelat actionspel i över 20 år. Klår alla på redaktionen i Quake.

Mindre än en minut senare är jag död, omsorgsfullt nerboxad och slagen till köttmos medan monstret springer vidare för att göra processen kort med mina kumpaner. I min jaktiver missade jag att kollegorna hamnat på efterkälken, varav en blivit uppäten av en så steroidpumpad krokodil att inte ens Steve Irwin skulle ha brottats med den back in the days. Utan samarbete blir livet på djungelplaneten Shear obehagligt kort.

Tajt samarbete mellan de fyra klasserna är nyckeln till framgång - och överlevnad.

Utan specialisten på fällor, som både kan stänga in odjuret i en energisfär och göra det slöare, har det alldeles för mycket rörelsefrihet och för många flyktalternativ. Utan sjukvårdaren är du död efter ett par rejäla attacker och avlider du är det oftast kört för resten av laget. Utan supportjägaren får du inga nödvändiga boostar av arsenal eller skydd. Utan en biffig kille med stora vapen har resten av gänget ingen chans att göra tillräckligt mycket skada.

Det här är både en styrka och en svaghet för Evolve och det sätter direkt väldigt stora krav på dina medspelare, och dig själv. Hamnar man i en grupp där en eller två personer beter sig mer som botaniker än jägare är laget illa ute redan från start. Samtidigt är det nästan olidigt svårt att spela odjur de första gångerna.

Innan du har lärt dig vikten av att smyga, leda bort dina förföljare med villospår och istället backtracka genom små passager - samt äta, äta och äta hela tiden - är monstret faktiskt inte särskilt roligt. Du blir ikappsprungen på någon minut och utan de två utvecklingsstegens uppgradering av hälsa och attacker krävs det mycket för att inte hamna uppstoppad på Naturhistoriska Riksrymdmuseet. Sen händer såklart att du möter lika oerfarna jägare som du själv var i början, som inte håller ihop och som inspirerats av Rambo snarare än A-Team. Då vore det oartigt av dig att inte lära dem en läxa genom ond bråd död. Även monster måste ha lite hyfs.

Föregående Nästa
Köpte det idag, 295 på elgiganten. Hoppas folk kör det på ps4. Testade betan men fastnade aldrig, men nu kanske. :) 29/07 Du borde läsa mer objektiva, inte jaga likes, recensioner som tar upp DLC. Allt är kosmetiskt just nu. Finns ett DLC som innehåller kommande nya hunters. Alltså inget som är "day one DLC" med betydande innehåll. Jag borde läst detta. Inga av mina skaffa... 25/02 Jag skulle vilja påpeka att monster-rollen faktiskt inte är så illa. Jag tycker personligen det är jättekul att spela som monster eftersom det oftast går bra när man använder verktygen som spelet tillför. Jag förstår att det kan va tråkigt om man spelar... 19/02 Likt dig har jag också grymt trevligt med Evolve, speciellt när man kör med vänner. Dock kör vi sällan mot AI-monster. Min uppfattning är att matchmakingen är lite broken just nu, det tar rätt lång tid att hitta spelare och ibland känns det som att man... 19/02 Kul spel! skulle nog också gett det en 3:a eller 4:a för tillfället, dom har lite att knåpa på men det kan nog bli ett riktigt roligt spel om TRS "spelar" sina kort rätt. Dock är DLC-monstren på tok för dyra om dom har tänkt att ta 15$ för dom. 19/02 Scenen/väntetiden för jägarna innan varje omgång hunt är ju för att monsterspelaren ska få sitt försprång. Men visst kunde de lagt in lite customiseringsval här, eller iaf lite mer variation i scenen. 19/02 Det verkade lovande men jag tappade intresse efter DLC snacket. Borde vara F2P med deras inställning till DLC 18/02 Nu snackar de om Predator i nästa Mortal Kombat. Det hade ju varit ett coolt dlc till Evolve. Eller en Alien. Det finns massor av möjligheter här. 18/02 "matchmaking verkar inte fungera som det ska" När ska devs fatta att matchmaking aldrig funkar??? Tror aldrig jag har spelat ett spel där matchmaking/p2p funkar bra. Riktiga servrar is the way to go.. allways 18/02 Halloj! Sitter i en liknande båt och skulle väldigt gärna hitta lite fler människor att lira med. Släng en invite till Lurifixz på psn. //Jesper, 30-nånting. 18/02
Skicka en rättelse