En gaming-laptop så bra att den frälser en skeptiker.

Slutsats och sammanfattning

MSI GE66 Raider 10SFS är i stort en väldigt, väldigt bra laptop. Den presterar bra i spel och klarar av det mesta när inställningarna är maxade. Skärmen med sin höga uppdateringsfrekvens är jättehärlig att titta film och spela på. Batteriet ger någon timme extra tid att spela och hålla på med vardagligt surfande i jämförelse med vissa andra laptops.

Det som överraskade mig mest, både positivt och negativt, var RGB:n. Fronten är otroligt snygg med ljuset som kan skina på olika sätt. Tyvärr gäller inte detsamma för tangentbordet.

Om det är något jag skulle se som mer negativt så är det ljudnivån och värmen. Värmen går att fixa med bland annat "cooler boost"-funktionen, men då blir ljudet datorn ger ifrån sig ett problem. Det fungerade som sagt bra för mig med det headset jag använder mig av, men skulle man ha ett som inte är lika isolerande kan det bli problem. Antingen hör man ett litet sus i bakgrunden, eller så blir datorn och tangentbordet väldigt varma.

Med ett pris på 26 999 kr så kan jag inte annat än rekommendera den här laptopen till nästan vem som helst. Det kan kännas dyrt för vissa, men med tanke på vad man får i ett bärbart format så tycker jag ändå att pengarna man lägger ut är väl investerade. Även om jag föredrar stationära datorer så har denna laptop gjort mig väldigt sugen på att skaffa en bra sådan också, då just den är lätt att ta med sig till LAN och andra ställen, och att jag kan spela krävande spel var jag vill i huset. Se bara till att ha ett bra par isolerande headset så kommer du inte bli besviken.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse
Kommer med en liten uppdatering här :) Jag gjorde en miss gällande variationen av laptopen jag testade. Den jag hade hemma hos mig heter GE66 Raider 10SFS, när jag ett flertal gånger kallade den "FS" och även "10SF", där sistnämnda är en liten billigare... 01/07 Jag håller med. Hemma om man sitter för sig själv, eller på lan där alla har ett headset så lär det inte vara något problem. Vid nästan alla andra situationer så låter laptops som en jumbojet. I slutändan så är det lite vad man föredrar och ska ha saker... 30/06 Informativ recension. Ljudnivån är dock en större dealbreaker för mig om jag nu skulle få för mig att byta till en (gaming)laptop. Tänker att det skulle bli ett störningsmoment för omgivningen om man sitter på flyget eller tåget. Den höga ljudnivån är... 30/06 Jag vill gärna ha en privat om man ska fara på exempelvis lan, men jag sticker inte iväg till dem så ofta nu längre. Eller gör jag det inte bara för jag inte har en bra laptop? Hm... Den är väldigt lik. Intressant ändå att de är så snarlika men med viss... 30/06 Har tyvärr bara haft dåliga erfarenheter av MSI, och blivit bränd om och om igen, så när jag köpte en gaming laptop senast fick det bli en Asus. Har hänt mycket på laptop-gaming fronten senaste åren. 30/06 Intressant recension! Jag körde på en MSI GS66 Stealth istället, med liknande spec, och tycker den är väldigt trevlig också. Känns som MSI fattat galoppen med sin senaste line-up :) 29/06 Är väldigt sugen på en gaminglaptop. Men svårmotiverat att lägga 20k, så ofta reser jag ju inte. Ett par gånger om året max. Och väl hemma kommer jag ju sitta vid stationära. Det är väl först när denna börjar ge upp och ersätta, om det går. 29/06 Jag skulle helt klart kunna ha förklarat det där bättre, tack och fixat! Om du far fundersam på vad jag menade med ordet i stora hela så finns det mer och mindre fläskigare varianter av datorn :) 29/06 Hm, mellanklass? :) 29/06 Det har förvisso varit varmt senaste dagarna, men när jag fick fram de siffrorna var det inte överdrivet varmt här hemma i huset. 24-26 grader skulle jag gissa på. Tack för att du läste! 29/06