Michael Pachter är mannen som internet både älskar och hatar, som analyserar spelbranschen och har en egen show borta hos Gametrailers. Nu har han talat med investerare inför den stundande E3-mässan, och siat om prislapparna på de kommande maskinerna Xbox One och Playstation 4.

Playstation 4 kommer kosta 349 dollar om man ska tro analytikern. Xbox One blir något dyrare och landar på 399 dollar, men Pachter utesluter inte att #Microsoft även tänker släppa en billigare variant som man betalar av genom en prenumeration med bindningstid – ungefär så som folk handlar mobiltelefoner idag.

Han passar även på att påpeka att #Nintendo behöver förbättra sitt spelutbud avsevärt och visa omvärlden att de har en stabil laddning spel som anländer under hösten och vintern.

– Om Wii U:s popularitet inte ökar till slutet av året kan många tredjepartsutvecklare hoppa över att producera spel till konsolen. Nyligen utannonserade EA at de inte har några Wii U-spel under utveckling, och det är inte omöjligt att de tänker överge plattformen helt och hållet. Om andra tredjepartsutvecklare följer EA:s exempel kan Wii U komma att bli en konsol enbart för Nintendos egna spel, sa Pachter.