7. Co-op för fyra i Assassin's Creed: Unity

Visst, serien har hela världshistorien att hämta inspiration från, men de årliga releaserna har börjat tära på Assassin's Creeds fräschör. Men #Ubisoft brukar faktiskt hålla serien skapligt fräsch; i höstas blåste sjöslagen ny luft i serien, och under E3 avslöjades årets inkarnation – #Assassin's Creed: Unity – får coop för fyra. Så i november får du leta upp tre likasinnade för att skutta runt på revolutionens väggar i ett Paris som av allt att döma blir särdeles snällt mot ögonen.

6. Spela Far Cry 4 med vänner som inte äger det

#Far Cry 4 får inte bara en karismatisk skurk, utan även fyrspelar-coop som slår det i #Assassin's Creed: Unity på fingrarna. Äger du spelet kan du bjuda in och spela med tre kompisar – som inte behöver äga det. Sånt äger.

5. Bioware frestar med Mass Effect 4 (och något mer)

Rymdsåpan är egentligen #slut, men få tog den utsagan (eller slutet på trean, för den delen) på allvar. #Bioware var snabba med att berätta att Mass Effect-sagan kan fortsätta, fast utan Shepard. Under E3 visades små, små snuttar från #Mass Effect 4 – lagom lite för att väcka en rejäl lust att få veta mer. Men den elden kvävdes med beskedet att Bioware i Edmonton snickrar på ett helt nytt varumärke. Vi vet inte vad, men vi fick veta att man bygger en fiktiv värld som känns verklig och ständig förändras. Om det gör någon klokare.

4. Rainbow Six: Siege avtäckt

Det mesta som visades på E3 var känt på förhand. Därför var avslutningen av #Ubisofts presskonferens ett välkommet avbrott – ett nytt Rainbow Six. Fem minuters multiplayer-gameplay gjorde klart att #Rainbow Six: Siege blir en våldsam historia, fylld av förstörbara miljöer, hårdhänta skurkar och skjutglada gisslanräddare. Taktikshooter-rävarna fruktar som vanligt för mycket tillgänglighet och för lite val, medan de som föll för det snabbare och mer förlåtande #Vegas-konceptet fick något fuktigt i blicken.