Redaktionen har slagits med vadderade sablar, kallat varandra för okvädningsord likt "dumming" och hånats som osnutna, curlade barn på Andys Lekland. Men nu har de äntligen enats – dessa spel var bäst 2015.

Spelåret 2015! Du var ett underligt år, fyllt av stort och smått men så svårt att få grepp om. Du överrraskade gång på gång men känns så här i dagar av summering inte helt överskådlig. Du var en vidunderlig best, delar uppföljare och delar uppstickare, och vi kommer att minnas dig med glädje och förvirring.

2015, we salute you! Nu kan du snart krypa ner i arkiven och dra något gammalt över dig, men först utser vi såklart årets allra bästa titlar. Och glöm inte att du snart själv kan få rösta när ni läsare utser era favoriter.

Vi rivstartar med...

10. SOMA

Svenska indiestudion #Frictional Games blev världskändisar när Pewdiepie vettskrämd smög sig igenom Amnesia och även om vi gamers kände till Penumbra-serien sedan innan var det först då det stora genombrottet kom. Man kände sig dock klara med de mörka stenkorridorerna och lät #The Chinese Room utveckla Amnesia-uppföljaren A Machine for Pigs så att man istället kunde fokusera på... mörka metallkorridorer.

Med #SOMA visade dock att studion de inte bara kunde orkestrera en kuslig och tryckande stämning utan också berätta en intressant historia med starkt exestensiella undertoner. Fastän spelet inte nådde de allra högsta betygen har det en given plats på vår topplista över året.

Föregående Nästa
Många siter listar W3 som årets spel (och den är visst bra, älskar själv spelet), men om man tittar på Steam listan över antal spelare över tid och just nu, så hamnar W3 inte särskilt högt. Så är det då verkligen årets spel??? 30/12 Rocket league. En småbarnspappas dröm. Ger en energikick värdig en kopp kaffe. Gå att spela i fem minuter eller fem timma. Min no:1. 30/12 Det är en liten end-of-the-year-skandal att lägga Rainbow Six Siege på listan faktiskt. Ett fantastiskt bra spel, Counter Strike som det skulle gjorts om CS gjordes idag med dagens teknik. Däremot så fungerar spelet otroligt dåligt. Riktigt dåligt. Fant... 30/12 6. Pillars of Eternity 2016 var verkligen rollspelens år. Naj. Det var väl 2015? Eller har jag sovit ett helt år i natt?? 30/12 Tekniskt sett är det ett multiplattformsspel. Jag har inte påstått att det är GOTY, dock. 30/12 Och Witcher 3 är? Förutom ett konsollspel med riktigt dålig combat så menar du på att det är ett PC spel eller? Briljant inlägg! 29/12 Ett konsolspel kan aldrig vara årets spel. 29/12 Vad hände med Bloodborne+DLC? Goty 2015 utan tvekan. Witcher 3's kontroller/fightsystem känns som sirap om man jämnför. 29/12 Tråkigt spelår för att vara ärlig. Witcher visst, men så långa tråkiga dialoger så tröttnade efter ett par timmar. Trasigt Fallout som inte gick att spela på PC pga den dåliga konsollporten, knappar som ska tryckas överallt åt alla håll o kanter på tang... 29/12 Witcher 3 förtjänar absolut förstaplatsen. Det var länge sedan jag slukades av en spelvärld på det sättet. 29/12
Skicka en rättelse