10. Uppföljare till supergamla spel

Med #Sonic the Hedgehog 4 och #Bionic Commando Rearmed 2 på lut står sig revivalvågen bra även i år. Och det skulle inte förvåna oss det minsta om även #Mega Man 11 dyker upp nu när #Capcom fått upp ångan igen. Men uppföljaren alla äkta retro-fans väntat på lyser fortfarande med sin frånvaro. Visar #Nintendo bara upp ett nytt #Kid Icarus kommer vi förlåta dem för alla vissna, viftande minispelssamlingar de oundvikligen kommer bomba marknaden med.

Sonic 4 visar var återanvändningsskåpet ska stå.

9. Final Fantasy VII Redux

När vi ändå är inne på önsketänkande och gamla spel, varför inte ta vägen förbi det här gamla nedtrampade spåret igen? Representanter för #Square Enix har pratat i omgångar om en HD-version av #Final Fantasy VII men på samma gång påpekat att det skulle bli ett jätteprojekt eftersom man skulle bli tvingade att göra om spelet från grunden. Samtidigt finns det nog inget som skulle starta en lika stor hype för Square Enix som företag igen som en nyversion av deras populäraste spel någonsin. Visst, man kan ladda ner det på Playstation Network men då får man ett nästan ospelbart Playstation 1-spel med grafik som liknar färgsatt risgrynsgröt. #Final Fantasy VII Redux börjar bli allt mer av en nödvändighet.

8. Project Natal/Playstation Move

Det är lika bra att inse det direkt – det här kommer inte bli hardcoregamerns E3. De tre stora presskonferenserna kommer se ut som #Nintendos har sett ut de senaste åren. Fokus kommer ligga på tekniken, trots att både #Microsoft och #Sony kommer visa riktiga spel till Natal och trollspöt den här gången. Bered er på stora ord som ”inspirerande innovationer”, ”makalös utveckling” och ”gränslös inlevelseförmåga”. Peter Molyneux kommer ha ännu ett tårdrypande samtal med Milo och vi kommer givetvis köpa skiten eftersom vi inte kan sluta dregla över möjligheten att använda vår spelkonsol som vi vore en del av världen i Minority Report.

Natal och Move kommer stå i centrum. Bäva, hardcore-gamers!

7. Feta spel med explosioner och hagelbrak

Hur mycket vi än låtsas som om motsatsen gällde så handlar tv-spel fortfarande väldigt mycket om nöjet att sätta ett perfekt hagelskott i plytet på en mutant från yttre rymden. Vad vore vi utan pumpande adrenalin, testosteron och spelande muskler så hårda att de kan bryta av pianotråd när de spänns? Inte mänskliga, i alla fall. Så vi ser fram mot att få spela #Gears of War 3, #Brink, #Rage, #Dead Rising 2, #Crysis 2, #Halo: Reach, #Medal of Honor, #Call of Duty: Black Ops och #Killzone 3.

Gears of War 3 har musklerna...

6. Sofistikerade spel

Fast på samma gång har spelmediet börjat röra sig framåt, inkorporera handlingen på ett mer naturligt sätt i spelandet, och verkligen utnyttja de ändlösa möjligheter ett elektroniskt interaktivt medium har. Framtiden tillhör de spelutvecklare som vågar utveckla nya koncept, som vågar tänka utanför lådan. Vi peppar således för #Deus Ex: Human Revolution, #Portal 2, #LittleBigPlanet 2, #Mass Effect 3 och #Fallout: New Vegas. Och för typ alla indiespel som är under utveckling och som inte är med på E3.

... och Deus Ex 3 har hjärnan. (Och lite muskler.)