Microsoft erkänner att de villade bort sig en aning med Halo 3: ODST- och Halo: Reach-spelen. Halo 4 ska bli mer lättillgängligt.

Microsoft Game Studios-chefen Phil Spencer erkänner att företaget villade bort sig efter #Halo 3-släppet under hösten 2007. Eftersom #Halo 3: ODST och #Halo: Reach inte lät dig spela som Master Chief blev spelen inte intressanta för andra än de redan insatta, och med kommande #Halo 4 och #nyversionen av ettan hoppas företaget göra serien mer lättillgänglig för nya spelare.

– Det finns ett ton med spelare på vår box just nu som inte började med Halo 1. Om du är ny på Xbox 360 – 360 är där du började spela på Xbox – så förstod du vad Halo 3 var. Men kanske inte riktigt ODST och Reach, säger Microsoft Game Studios-chefen Phil Spencer.

Glöm ODST och Reach, hädanefter får du lira som Master Chief.

– Vi villade bort oss en aning, kan jag säga. Och det är varför jag ville vara säker på att vid Halo 4-avslöjandet så skulle du veta att du får spela som Master Chief, att John är tillbaka – för Master Chief är det universumets John Wayne-karaktär, och det är han du vill spela som.

Halo 4 blir det första spelet i en ny trilogi av nya Halo-förvaltarna #343 Industries. Tror du det titeln, trots Bungies frånfall, kan leva upp till hypen?

Jag överdrev lite för effektens skull. Jag minns bara att de reagerade så på escapist, råkade generalisera lite. Men visst finns det folk som är oroliga över sådana anledningar, jag hoppas bara att de inser att de inte behöver vara det. :-) 14/07 Inte många här som verkar galet upprörda. De flesta påpekar bara att Halo Reach och ODST var bra spel vilket MS inte verkar tycka. Vilket är lite konstigt. Det är ovanligt positivt för att vara FZ forum. Tror de flesta är okej med mer Master Chief. De... 14/07 Största gisslet var ju att man fick tramsa runt som Arbiter i tvåan. Vem tyckte det var roligt, eller ens en bra idé till att börja med, egentligen? Master Chief-saknaden till trots så tycker jag Reach är överlägset bäst efter Combat Evolved - som i sin... 14/07 Eller så finns det dem som överreagerar för att vissa tycker att påståendet i fråga är fel. 14/07 Det finns för många som reagerar med "OMG MEN REACH VAR JU ALLRA BÄST!!!!" eller "ODST OCH REACH VAR ALLRA BÄST JU! DUMPA INTE DET! AAAAAAAH!!!" Det största elementet de snackar om är att bringa tillbaka Master Chief i huvudrollen. Det finns väl inget... 14/07 http://southparkstudios.mtvnimages.com/shared/downloads/images/season-6/602/602_image-09.jpg 14/07 ODST är min absoluta favvo bland halo spelen.. men det kanske är ett fåtal som tycker som jag. Några här i tråden iaf :) 13/07 Halo för min del har alltid varit som att spela Super Mario i FPS utformandet. Snyggt, snällt, lätt och barnvänligt. Med andra ord långt ifrån lättillgängligt för någon som kom direkt från quake/ut. 13/07 @Soulless; Halo kan inte bli mer "lättillgängligt". ;) 13/07 Lättillgängligt är det nya favoritordet bland utvecklare... Tyvärr betyder det oftast "försämra och förenkla så alla kan spela....Alla ska med" 13/07
Skicka en rättelse