#Driver: San Francisco till Windows kräver att du hela tiden du spelar är uppkopplad, bekräftar #Ubisoft idag. Funderingar började dyka upp på nätet på grund av spelets Steam-sida där det tydligt står att tredjeparts-DRM – i form av Ubisofts egna onlineplattform kräver permanent uppkoppling. Detta sattes i sten när officiella Driver-twittern konstaterade att internetuppkopplingen krävs, vilket inte helt oväntat väckte negativ publicitet.

– Glöm inte att PC-versionen av DRVSF släpps simultant till konsoler, twittrades därefter.

Driver: San Francisco är även Ubisofts första titel som använder sig av deras nya UPlay Passport-system som kräver att du skriver in en nyckel för att få tillgång till onlinefunktionalitet i onlinetitlar. Detta system ska gälla "stora" Ubisoft-titlar, och om du inte köper nytt och får med spelet kostar det dig runt 80 kronor extra för en ny nyckel.

Ubisoft har tidigare hamnat i hetluften på liknande grunder när #Assassin's Creed II, #Settlers 7 och #Silent Hunter V krävde konstant uppkoppling – där autentiseringsservarna från och till strulade av olika anledningar vilket inte lät spelare som köpt spelet att spela alls i olika långa perioder.

Driver: SF släpps första september till Windows, Xbox 360, Playstation 3 och Wii.