#Bastion nådde under 2011 års sista vecka 500 000 sålda ex på Xbox 360 och pc. #Supergiant Games är märkbart överrumplade av succén för sitt action-rollspel som kanske främst prisats för sin berättarteknik.

– När vi beslöt oss för att göra Bastion så tycktes sådana siffror astronomiska, så det känns fantastiskt att nå den milstolpen. Det visar att många där ute gillar vad vi gör och vill att vi fortsätter, vilket är häftigt, för vi planerar att hålla ihop och göra just detta. Vi är glada att vi har så många på vår sida och vara i en position där vi kan göra spel på våra villkor, berättar spelets designer, Greg Kasavin, i spelets blogg.

Bastion har vunnit mängder av utmärkelser och placerade sig också högt på FZ:s lista över årets bästa spel. Johan Martinsson skrev såhär i sin recension:

"Supergiant Games har helt enkelt tänkt på det mesta. Det har skapat ett spelsystem som kommer att dra åt sig de ständigt EXP-törstande horderna likt flugor till en sockerbit – och de har lyckats kombinera detta med ett innovativt och väl fungerande historieberättande."