Action-rollspelet Bastion har nått en viktig milstolpe i och med 500 000 sålda ex och detta kanske bara är början.

#Bastion nådde under 2011 års sista vecka 500 000 sålda ex på Xbox 360 och pc. #Supergiant Games är märkbart överrumplade av succén för sitt action-rollspel som kanske främst prisats för sin berättarteknik.

– När vi beslöt oss för att göra Bastion så tycktes sådana siffror astronomiska, så det känns fantastiskt att nå den milstolpen. Det visar att många där ute gillar vad vi gör och vill att vi fortsätter, vilket är häftigt, för vi planerar att hålla ihop och göra just detta. Vi är glada att vi har så många på vår sida och vara i en position där vi kan göra spel på våra villkor, berättar spelets designer, Greg Kasavin, i spelets blogg.

Bastion har vunnit mängder av utmärkelser och placerade sig också högt på FZ:s lista över årets bästa spel. Johan Martinsson skrev såhär i sin recension:

"Supergiant Games har helt enkelt tänkt på det mesta. Det har skapat ett spelsystem som kommer att dra åt sig de ständigt EXP-törstande horderna likt flugor till en sockerbit – och de har lyckats kombinera detta med ett innovativt och väl fungerande historieberättande."

Haha, fast spelmomenten i Recettear ÄR ju i grunden hyfsat repetiva. Jag ser dock inte det som ett problem, så länge som det är roligt och man inte tröttnar. Och Recettear, ja jösses, jag har fortfarande inte spelat något som toppat Recettear i ren spel... 06/01 Haha, fast spelmomenten i Recettear ÄR ju i grunden hyfsat repetiva. Jag ser dock inte det som ett problem, så länge som det är roligt och man inte tröttnar. Och Recettear, ja jösses, jag har fortfarande inte spelat något som toppat Recettear i ren spel... 06/01 Haha, fast spelmomenten i Recettear ÄR ju i grunden hyfsat repetiva. Jag ser dock inte det som ett problem, så länge som det är roligt och man inte tröttnar. Och Recettear, ja jösses, jag har fortfarande inte spelat något som toppat Recettear i ren spel... 06/01 Berättaren: http://www.imdb.com/name/nm3079634/ 04/01 Såg en intervju där Greg pratar en del om den som gör rösten, han vill dock inte avslöja vem det är. Från det lilla jag sett från spelet tycker jag han passar som handen i handsken till det här spelet, själva berättandet var anledningen till att jag sjä... 04/01 Jag gör själv berättarrösten när jag spelar Skyrim. Då får jag det bästa från båda världar. :) 04/01 Bastion finns på min lista av spel som jag ska ta mig igenom i år. Ser fram emot att få tid över till spelet. 03/01 Trevligt trevligt. 03/01 Vad bra att det går bra för dem. Underbart spel. Om ni inte spelat det, köp det och spela det NU. 03/01 Alla som säger att Skyrim var GOTY 2011 kan slänga sig i väggen! Bastion är ett så sjukt underbart spel som absolut ALLA måste spela. Den som säger att grafiken ser för "manga" ut säger det bara för att få en ursäkt till att inte spela detta mörka berät... 03/01
Skicka en rättelse