Den populära banan Favela försvann i helgen efter Activision uppmärksammats på att den skymfade religiösa värderingar.

I helgen plockade #Activision bort den populära #Modern Warfare 2-kartan Favela från servrarna efter att klagomål lyfts från islamiska spelare. I ett av badrummen på kartan fanns tavelramar där profeten Mohammed citerades och enligt en tolkning av religionens föreskrifter får sådana inne finnas i badrum, virtuella eller ej. I ett officiellt uttalande från Activision till Kotaku är de tacksamma för att det uppmärksammades då i inga avseenden vill skymfa kulturella eller reliögiosa värderingar och de arbetar för att återföra banan i rotationen utan nämnda text.

We apologize to anyone who found this image offensive. Please be assured we were unaware of this issue and that there was no intent to offend. We are working as quickly as possible to remove this image and any other similar ones we may find from our various game libraries.

We are urgently working to release a Title Update to remove the texture from Modern Warfare 3. We are also working to remove the texture from Modern Warfare 2 through a separate Title Update. Until the TU is ready, we have removed the Favella multiplayer map from online rotation.

Activision and our development studios are respectful of diverse cultures and religious beliefs, and sensitive to concerns raised by its loyal game players. We thank our fans for bringing this to our attention.

Du har så rätt! Tycker bara det är tråkigt när man böjer sig för extremister. 10/10 Word! 10/10 Exakt. Vilket är ännu sorgligare. 10/10 Du menar så som all svensk media gör dagligen?? 09/10 Jag vet inte riktigt om du eller andra som läst mitt inlägg fattar... jag försvarar inte över huvudtaget muslimer eller andra, och jag tycker det är lika fel som alla andra att media ska behöva böja sig för religion. 09/10 Det går inte att säga att "muslimerna" blir upprörda över detta, precis som att strax över en miljard av världsbefolkningen vore en enhetlig grupp som tror och tänker på samma sätt. Till att börja med finns vansinnigt många förgreningar av islam och ext... 09/10 Sorgligt men sant, och tyvärr kommer vi att få se mer av just detta i framtiden. :beatup: 09/10 Amen! <- fyndigt va;) Något annat som är anmärkningsvärt är att religiösa människor har tydligen rätt att kalla mig otrogen och alla andra möjliga hemskheter och hota med helvetet för att jag inte tror på deras gud, men jag har inte rätt att kalla dom... 09/10 A just det. Det hade endel lite väl magstarka inslag tycker jag. Säger inte att det borde förbjudas eller censureras eller så, bara att jag inte njuter så mycket när det blir för mycket liksom. 09/10 Måste medge att detta är lite kul ändå att det blir så mkt diskussion om sådant här med religion. Fz, jag ber om ursäkt om att visa en aggresiv sida. Men jag gillar bara inte hur det folket alltid ska få som dom vill. Förstår er att ni inte vill att fol... 09/10
Skicka en rättelse