När Gabe Newell överraskades av fans på sin födelsedag bekräftade han att de arbetar på en ny grafikmotor. Eller?

Tipsen i den nyinrättade tipstråden fortsätter att ramla in och helgens kanske hetaste är att Gabe Newell på #Valve "typ" bekräftar att de arbetar på Source 2. Nu behöver de bara ett spel att lansera den med säger han lite skämtsamt.

Uppgifterna kommer från ett överraskningsbesök ett gäng fans gjorde på Valve för att fira Newells födelsedag, något som följdes av en längre frågestund som dessutom filmades. När han fick frågan om en ny version av Source-motorn är under utveckling svarade han följande:

– Vi har arbetat på grafikmotor-relaterade saker ganska länge, vi väntar bara på ett spel att släppa den med.

Det har länge spekulerats i att #Half-Life 2: Episode 3 har skrotats till förmån för #Half-Life 3 som ska drivas på en ny Source-motor. Direkta frågor om Half-Life 3 var förbjudna under pratstunden och Gabe Newell har nästan med en politikers smidighet dansat runt ämnet senaste åren. Ibland har ämnet istället förts in på #Ricochet 2 som nästan blivit ett kodord för uppföljaren alla väntar på. Eller så arbetar Valve faktiskt på en uppföljare på det inte fullt så underhållande multiplayerspelet med stark inspiration från filmen Tron.

Tack till 73mpl4R för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse