När årets #Call of Duty (japp, det kommer ett i år också) lanseras framåt november är det ett spel som i första hand kodats med Playstation 4 och Xbox One i åtanke. #Sonys och #Microsofts senaste konsoler har då funnits ute i ett år, vilket gett utvecklaren #Sledgehammer Games nog utrymme att låta utvecklingen utgå från dem.

Så var inte fallet med höstens #Call of Duty: Ghosts, som lanserades ungefär samtidigt med konsolreleaserna, men nästa upplaga ska alltså bättre kunna dra nytta av de sju, åtta år yngre musklerna i de nya maskinerna. Det säger #Activision Publishings vd Eric Hirschberg till IGN.

Alla som gjorde ett spel för flera konsolgenerationer tvingades brottas med det faktum att tekniken i nex gen-plattformarna stod i centrum och ändrades en del under resans gång. Nu när next gen-hårdvaran finns ute på marknaden och fungerar bra, är det vår primära utvecklingsplattform.

Men den gode Hirschberg försäkrar att också de gamla konsolerna kommer få avnjuta ett förträffligt Call of Duty. Vi inväntar spelbar kod innan vi skriver under på det uttalandet. En gissning är att du läser FZ:s recension den 4 november, och en annan att Activision officiellt avtäcker 2014 års Call of Duty i trakterna av den 1 maj.