Rendezvous LAN körde igång år 2000 i Skövde och bjöd in #Counter-Strike-sugna spelare för att puckla på varandra. Inte för pengar utan för prestige, och många av dagens CS-proffs sägs ha startat sina karriärer där.

Efter några sabbatsår reser sig evenemanget igen nu när #Counter-Strike: Global Offensive ökat i populäritet. I mellandagarna körde de ett LAN (se klippet nedan), och till påsk är det dags för ytterligare en tillställning. Den 3-6 april smäller det med 200 datorplatser och en prispott på 30 000 kronor.

”Efter den framgångsrika återkomsten i mellandagarna så har det visat sig att Sverige åter igen törstar efter ett lagom stort LAN med full fokus på Counter-Strike. Vi är glada att nu kunna presentera vårt nästa event, samtidigt som vi höjer prispengarna för att locka högrankade lag så väl som taggade kompismixar.” – Per Häljestam, Föreningen Nätet.

Först till kvarn är det som gäller för datorplatserna. Läs mer hos rz.se.

Jag mins ett LAN (ca 500-700 pers) för si så där "typ" 15 år sedan när CS var nytt och fräscht! 4-3:an (Colten) hade zoom, jag och mitt kompis gäng dominerade turneringen. Gissa vad vi fick då vi van.. Förutom pokalen och äran så fick vi kuponger med... 09/02 Märkligt, det verkar som att du var jävligt dålig på cs (no offense!) och därmed spelat på en väldigt låg nivå, trodde inte man brydde sig om sånt där nere :P 08/02 Synd bara att det är samtidigt som Copenhagen Games (1-5 april), som har en prispott på €26000. 07/02 Spelar man seriöst, vilken nivå det än må vara, så föredrar man väl det bästa? Sen att det var tråkig balansering är en annan sak. Jag vill i alla fall spela med det som är bäst när jag spelar en hederlig pracc eller cup. Oavsett spel. Får jag feeling... 07/02 De försöker göra så att du kan använda andra vapen i ecorundor eller om du vunnit pistolrundan så funkar, galil, scout och famas riktigt bra. Det kommer ofta nya uppdateringar för att balansera pistolerna bland annat. Famas och Deagle är inte lika bra... 07/02 Ser knappt någon använda Deagle nuförtiden, dock... fortfarande 8-9/10 i en match som folk använder AWP trist men sant 07/02 Tror att det är betydligt bättre nuförtiden. Valve samarbetar med proffsen för att balansera. 07/02 Har inte spelat CS på nästan tio år. Är det fortfarande många som enbart väljer AK eller AWP och deagle och förstör allt det roliga i matcher? för när jag slutade var det typ inga andra vapen som valdes, och om man prövade något annat så blev man utskäl... 07/02 Vad får jag för betalt? 07/02 Oh, det var ett tag sen! Nästan så man blir lite nostalgisk, hoppas det blir något bra av detta. 07/02
Skicka en rättelse