#Rockstar San Diego anklagas för usla arbetsförhållanden och dålig löneutveckling. Bakom kritiken står den anonyma gruppen Rockstar Spouse, som säger att de anställda tvingas arbeta tolv timmar om dagen sex dagar i veckan, hög arbetsbelastning, indragen ledighet och en löneutveckling som knappt når upp till inflationstakten. Förhållandena sägs innebära att delar av personalen blivit sjuk, deprimerad och en person ska ha uppvisat självmordstendenser.

Brevet är publicerat hos Kotaku och i kommentarerna instämmer flera anonyma personer med kritiken. Brevskrivarna kräver att arbetsförhållandet förbättras inom ett par veckor, annars hotar man med juridiska åtgärder. Rockstar San Diego har såvitt känt inte kommenterat kritiken.

Rockstar San Diego hette tidigare Angel Studios och ligger bakom spel som #Midtown Madness. 2002 köptes den av #Rockstar Games och sedan dess har den bland annat gjort #Midnight Club: Los Angeles. För närvarande arbetar den på westernspelet #Red Dead Redemption som släpps till Xbox 360 och PS3 under våren.

såvitt ja vet så får man reda på arbetstider osv när man är på intervju så igentligen kan dom inte klaga eftersom dom valt att jobba där och gått me på anställningsavtalen men om dom ändrar tider osv i efterhand o dom ej är med i facket så kan man bara... 12/01 det beror på vad man menar med bra betalt, jobbar man som grafiker, sitter o gör modeller i maya o sånt, alltså man har talang men ingen utbildning, då går man in runt 18 tusen, en civil ingenjör går in runt 27 tusen. inga vidare löner för den tid man... 12/01 Välkommen till spelbranchen. :P 12/01 Det är ju ingen stor nyhet att man får jobba hårt om man ska jobba i spelbranschen, sen kan det skötas snyggt eller inte av ledningen. Lite crunch får man räkna med men att planera in 60-70 timmars veckor i månader är väl lite väl mycket enligt mitt tyc... 12/01 det är precis lika dåligt på svenska spelföretag, folk som jobbet på dice o försökt gå med i facket har blivit utfrysta. ingen övertidsersättning, mycket övertid, tvingade att jobba övertid mm. Uppsalaföretaget, vad heter dom? dom har crunch hela tiden... 12/01 Ja men rockstar är inte det enda bolaget som har sådana arbetstider. Vet av en vän som jobbar med God of war 3 att de jobbar 12 timmars 6 dar i veckan med. Fast de får iofs bra betalat så de gnäller inte. 12/01 Det där funkar ett tag, olika länge för olika personer men alla har sin gräns. När man går in i väggen så stänger hjärnan av. Exempel på bieffekter är minnesluckor, minnesförlust, oförmåga att hantera vardagliga saker. De flesta tänker nog att det kan... 12/01 Jag har aldrig tyckt om Rockstar Games direkt :/ 12/01 Tråkigt, skulle aldrig tänka mig att jobba 12timmar, 6dagar i veckan varje år, någon vecka då och då om man skulle hållt en deadline kanske. men annars inte. 12/01 Bara dom gör bra spel så skiter jag i det, dom är ju amerikaner 12/01
Skicka en rättelse