Vi streamade tills raketkastaren glödde i fredags.

I fredags hade vi möjlighet att visa upp det stängda betatestet av nya #Doom som släpps i mitten av maj. Det blev ett par timmars fraggande och om vi var inledningsvis skeptiska mjuknade vi ju längre tiden gick.

Till en början kändes det på många sätt och vis som ett tio år gammalt aprilskämt på hur Doom skulle ha sett ut om Call of Duty-studion Infinity Ward gjort spelet. Bara synen av en rosa hagelbrakare fick oss att gnissla tänder. Spelet har också anammat systemet med endast två vapen och olika sorters perks (här kallat modules).

När väl den inledande irritationen lagts sig och man började förstå alla system och hur vapnen fungerar blev det bättre. Man får dock släppa alla förhoppningar om att detta skulle vara ett nytt Quake, eller ett Doom i 90-talsstuk. Id Software har försökt tänka nytt men vi är fortfarande inte helt övertygade om de tänkt rätt.

Går det inte att spela closed Beta längre? Har bara spelat 22 minuter i lördags. Hur många timmar eller dagar fick man provspela? "Kunde inte starta spel (Okänt fel)" står det varje gång när jag försöker starta spelet på Steam. (Alla andra spel fungerar... 06/04 Nej, har inte hunnit. Vi kanske gör något. 06/04 Dom där nyheterna var ju mindre roande.... fyfan vilka jävla as alla ska vara hela tiden 06/04 helvete vad dålig fov, och att bara fajtas om ammo powerups och hälsa armor känns lite fel, dock i TDM och dessa lägen förstår jag det. Kmr ju kunna köra moddade servrar garanterat annars ja då är det jävligt fail :P 06/04 Och läste precis att... https://bethesda.net/#en/events/game/doom-open-beta-and-post-launch-content/2016/04/06/101 Damn... 06/04 Precis. Quad, haste och invicibility kan man absolut tajma. Dock fick jag aldrig syn på invicibility-powerup i betan (kanske bara jag som var dålig på att tajma). Men jag håller med dig om att de har ju verkligen fått till den grafiska stilen och ljudet... 06/04 Så det är däääärför man spelar som Spartans i mp :D 06/04 Ni får inte glömma bort att det kommer finnas möjlighet att göra ett helt nytt gamemode i Snapmap. Där jag kan garantera att det kommer komma upp ett mer klassiskt game mode med vapen pickups som förr i tiden så det är knappt ett hållbart argument för... 06/04 Håller med till fullo. Taktiken att tajma RL eller Rail och se till att motståndaren inte får dem är nu helt borta. Därför känns spelet mer som planlöst fraggande. Visserligen kan man ju tajma armour och mega. Rent grafiskt och ljudmässigt är det en hit... 06/04 Ja man kan alltid undra. Jag hoppas sannerligen att den är riktigt biffig annars känner jag att den här versionen av Doom kan bli ett större fiasko än Doom 3. Hittills har vi bara sett 2 olika miljöer från spelet. Lider det på den punkten också så...(nu... 06/04
Skicka en rättelse