Kan vara nystart, remake eller ingenting alls.

Bioware kan vara på gång med ett nytt Star Wars: Knights of the Old Republic. Bioware Austin, studion bakom MMO:t Star Wars: The Old Republic, snickrar på en fortsättning på den kraftigt hyllade RPG-serien, uppger icke namngivna källor till speljournalisten Liam Robertson. Det berättar han i sin podcast på Patreon, skriver The Star Wars Game Outpost.

FZ fyllde 20 år i december, och firade det med att spela original-KOTOR.

Projektet sägs vara i ett tidigt skede av utvecklingen, och det surras om såväl remake som nystart av serien. Ett renodlat KOTOR 3 verkar det däremot inte vara frågan om.

I’ve learned now that [BioWare Austin is] pretty much now exclusively working on Star Wars games and they’re going to be doing that for the indefinite future. What they’re currently working on right now—and I have this on good authority—is a sort of remake/revival of Knights of the Old Republic. I don’t know when this is set to come out, but it has been in development for a little while now.

I don’t really know how that game’ll end up. I’ve heard that it isn’t exactly a remake anymore, but it started as a remake/revival. Now it’s kind of going from that blueprint in sort of its own original thing. I guess we’ll see what that turns out to be, but they are prototyping it right now.

I think this is sort of like wiping the slate clean. I think this is going to embrace the new Star Wars universe lore because Knights of the Old Republic was sort of just pushed into the expanded universe, the Legends canon of Star Wars.

Det ska betonas att det rör sig om rykten. Man ska också ha i åtanke att det kostar en dollar att lyssna på Robertsons podcast, så om du är skeptisk till sanningshalten i det han säger kan det vara läge att nöja sig med sammanfattningen av innehållet.

Ja hur länge har man inte längtat efter en fortsättning på KotOR. Dock är jag väldigt skeptiskt till att ha Bioware vid rodret. Tycker inte levererat speciellt bra den senaste tiden. Framför allt tycker jag att Bioware har problem med att göra bra antag... 11/04 Har inget större förtroende för varken Bioware Austin eller Montreal. Så hoppas inte ryktena stämmer, de behöver inte smutsa ner fler bra titlar inom spelvärlden. 11/04 @BeeJac: Tyvärr är det ju så men tror ändå att de gör något av detta. Vilken chans om det blir bra alltså vilket det inte behöver bli. Hoppas verkligen. 11/04 Värt att nämna är att dessa stora spelstudios producerar ett flertal prototyper mellan produktcykler och det är bara en bråkdel att som ser ljuset och hamnar i produktion. Behöver alltså inte betyda att det blir någonting av det i slutändan ändå, men... 11/04 Jag spelar fortfarande KOTOR sådär 1 gång om året i snitt. Det är än idag ett av mina absoluta favoritspel... Sw:TOR nådde aldrig riktigt upp till den där äkta KOTOR-känslan enligt mig. Köpte det och spelade de lite grann. Ypperlig besvikelse. 11/04 @Jokobib_Bob: Intressant. En del av mig hade gärna sett en fortsättning på originalserien, men det var väl 13 år sedan eller något som tvåan kom ut (jag orkade aldrig spela ett MMO för att få vad det nu än var för fortsättning som fanns där). Kanske bäs... 11/04 Nu minns jag inte om det var ettan eller tvåan, men när jag provade sist så frös spelet efter varje strid. Det kan hända att det finns patchar som fixar till det men jag hade inte tålamodet :( 11/04 @Ercarret: EA fick licensen efter uppköpet dvs att alla spel som kommer från EA nu är kanon. Nya Battlefront (som visas nu i helegn) och visceral spelet kommer vara kanon. 11/04 SW:TOR gjordes ju om till kotor3 (solo play en masse) så kotor3 lär aldrig bli aktuellt. Ettan (och tvåan ?) har ju släppts till mobiler så att de filade på en HD remake hade väl inte varit så överraskande, men det har vi ju hört om Mass Effect också.... 11/04 Om man är sugen på att spela de äldre spelen så finns det mods man kan installera så det blir lite snyggare. 11/04
Skicka en rättelse