Större är bättre.

Den första Xbox-konsolen från 2001 skeppades med en handkontroll så stor att den fick smeknamn som "Fatty" och "The Duke". Åsikterna om den var många, men med tiden bytte Microsoft ut den mot den mindre varianten Xbox controller S.

Duke-kontrollen anno 2017.

Den ursprungliga Xbox-kontrollen.

Men nu är original-fetingen på väg att återuppstå. Tillbehörstillverkaren Hyperkin har tillkännagett en nyversion av The Duke till Xbox One (samtliga versioner – den är ju kompatibel med sig själv) och Windows. Projektet har Microsofts välsignelse och man får utvecklingshjälp av Seamus Blackley som var med och tog fram den första Xboxen.

The Duke-kontrollen har samma form och ungefär samma utseende som förebilden, men den har uppdaterats med en display som visar loggan, två bumpers framtill och en tre meter lång, löstagbar sladd. Kontrollen släpps någon gång i höst, priset är ännu okänt.

@Dudinkalv: Nu tycker jag att du börjar bli ganska grov med förolämpningar, så; vi säger väl så då! 14/06 @Arcadia: Så för att jag var sarkastisk mot en produkt som Microsoft utvecklat tycker du har rätten att vara dryg mot mig personligen då? Get the fuck out of here med den skitlogiken. Jag har hållit i samtliga kända kontroller sedan Atari 2600, och en... 14/06 @Dudinkalv: Att bemöta sarkasm med dryghet tycker jag inte är konstigt. Men jag menade faktiskt vad jag skrev. Du kan inte ha hållt i så många handkontroller, speciellt inte från före Xbox-eran. The Duke lanserade mycket som var nytt, en lång kabel som... 14/06 Japp, det har jag faktiskt! Dock är det inte detta som gjorde mitt påstående. Det är den oergonomiska formen, konstiga knapplaceringarna, och den konstiga spänsten på spakarna. 360 och GameCube har fortfarande haft de bästa kontrollerna hittills enligt... 14/06 Jag har nog hållit i de flesta, till och med. Det var fan vad folk gillar att dra dryga kommentarer mot en nuförtiden på denna sidan. 14/06 Det kvittar väl vem som tillverkar den, det är fortfarande samma produkt = Re-release. 14/06 Av Xbox kontrollerna går min röst till Xbox One. I helhet går min röst till Gamecube. Skönare kontroll finns inte. Går och väntar på att 8bitdo ska annonsera Gamecube kontrollen nu under E3-mässan så jag kan köpa den. 12/06 Riktiga händer krävfa rejäla kontroller! 12/06 Nja, en re-release är det ju inte då det inte är Microsoft som kommer att tillverka denna. 12/06 Då har du aldrig prövat att spela ett spel med den här handkontrollen. :P http://s2.glbimg.com/RtNcb3-M2AwNvd7MtQTDBrjVfxs=/695x0/s.glbimg.com/po/tt2/f/original/2015/03/04/resident-evil-joysticks-serra-eletrica.jpg 12/06
Skicka en rättelse