Diskussionerna kring mikrotransaktioner är långt ifrån över.

De senaste veckorna har det snackats mycket om mikrotransaktioner, och specifikt de som återfinns (eller fanns) i Middle-Earth: Shadow of War, Forza Motorsport 7 och senast Star Wars: Battlefront 2. Att köpa sig fördelar för riktiga pengar sticker i ögonen hos många men i det förstnämnda fallet kan man kringgå problemet.

Användare på Neogaf har använt vanligt förekommande script-fusk för att ge sig själva oändligt med Mirin, en av spelets valutor, och därmed fri tillgång till lootlådor av silverklass. De bästa lådorna (guld) är dock helt vigda åt dina riktiga stålar.

@Pholiage Att bli utan är ju bara mitt val. Om jag anser att lootboxes oavsett anledning är ett steg i fel riktning för spelmarknaden, (då det är gambling för barn och ungdomar som jag ser det.) Jag köper inte spelet, såklart jag blir utan. Om du inte... 14/10 @Talie: Fast där är det bara du själv som blir utan. Att du köper spelet och INTE köper guld valuta visar din protest också. Som många redan sagt du måste inte. Det är ingen som tvingar dig att köpa. Dom som klagar på grind i slutet spelar på fel sätt.... 14/10 Poängen med att inte köpa spelet i protest mot loot-boxes är ju för att det säger en hel del mer. Om dom säljer 1 miljon kopior och protesterna enbart sker genom att folk inte köper loot boxes så ser dom "Ok, dom har inte problem med at loot-boxes är i... 14/10 spelet är säkert inte förstört, men det är som att säga nä men titta va fint det där svampmolnet är långt där borta där en atombomb nyss exploderade men vi alla vet vilken dålig sak det är för människan. Å det jag menar är att om vi låter detta gå vidar... 14/10 Älskar alla slags extragrejor man kan köpa i spel så gubben blir bättre 13/10 @s3ng: Jo det är till största del ett singleplayer spel. Men grejen är den att om du vill kunna njuta av ett singlelir och spela de timmar man kan och ändå lyckas få de bästa grejerna, alla ska ha en ärlig chans. Det som händer nu är att dom ökar "längd... 13/10 Sitter för stunden på 33 timmar i spelet och märker mer och mer att det är folk som inte lirat spelet överhuvudtaget som sitter och grinar om lootboxes. Inte en enda gång under dessa 33 timmar har jag känt att jag behöver öppna plånboken, vilket är posi... 13/10 Har lirat några timmar och tycker spelet är jävligt kul. Tror verkligen inte man behöver spendera riktiga pengar för att njuta av detta spel. Tycker ni som bojkottar spelet pga mikrotransaktioner ska svälja stoltheten och bara spela skiten. Att säga att... 13/10 @kebbe: Fast grejen är ju att det är frivilligt. Och som sagt inget som kommer från lådorna är bättre än ingame. Enda gången jag har problem med mikrotransaktioner är om det hindrar mig från att få tillgång till nåt. Än så länge har jag inte känt att... 13/10 Är snarare synd att utvecklare förstör potentiellt bra spel med free-2-play-modeller. Skulden ligger inte på konsumenterna. 13/10
Skicka en rättelse