Lyckades boota Linux.

Likt djur till ett vattenhål tävlar många hackare om vem som först kan hacka ny hård- och mjukvara. Nintendos nya konsol har sen det släpptes varit ett självklart mål för många smått kriminella data-gurus.

Gruppen Fail0verflow, som är kända för sitt hackerarbete på bland annat Playstation 4, Wii och Switchen har nu lagt upp en bild på sitt senaste projekt. En Nintendo Switch som kör Linux, eller ja, inte riktigt kanske. Och råkar du vara en av de som hurrar över möjligheten att nu kunna spela piratkopior av spel bör du nog lugna ner dig.

Till att börja med är Fail0verflow inte kända för att lägga ut sin kod till allmänheten först efter kapningen har patchas av utvecklarna, och enligt bilden verkar det just nu krävas ytterligare hårdvara för att hacken ska fungera.

Källa: Arstechnica.

@Ctrl: Fast vad som står i ett avtal är inte giltigt om lagen säger något annat vilket den gör i detta fallet. All din hårdvara får du göra bokstavligt talat vad fan du vill med. Det du däremot inte får göra är att gå runt kopierings skydd för att bara... 12/02 "Och råkar du vara en av de som hurrar över möjligheten att nu kunna spela piratkopior av spel bör du nog lugna ner dig." Vet inte varför men jag började asgarva när jag läste den meningen xD 11/02 @Ctrl: Det handlar mer om garranti och försäkring. Vilket inte uppehålls om man bryter eula. Det är till exempel inte olagligt någonstans att jailbreaka en enhet. 11/02 @Ctrl: man äger.och får göra som man vill. Däremot kan man inte kräva att den fungerar om man inte använder den "som man ska" EULA är ingen lag däremot går man utanför den kan man inte komma och ställa krav själv. 11/02 Fast du äger aldrig en konsol egentligen. Tittar man på avtalet som folk sällan läser, står det att du har köpt möjlighet att nyttja deras teknik. Så länge du håller dig inom gränsen för deras regler. Sedan kan man diskutera hur en EULA är laglig här... 10/02 det är inte olagligt att lägga in egen mjukvara på en hårdvara man själv äger ... dom är inte kriminella som ni skriver i texten... 10/02 @Hipshot: Hört talas om Microsoft Surface? 10/02 @Petrik: saknas ett komma där skulle jag säga. 😁 10/02 "Till att börja med är Fail0verflow inte kända för att lägga ut sin kod till allmänheten först efter kapningen har patchas av utvecklarna" betyder det att dom är kända för att lägga ut den innan den patchas? :p 10/02 Till och med jag skulle kunna ha en platta i soffan om det var en Switch med Windows på =) 10/02
Skicka en rättelse