Om du tyckte att Xbox One fick en dålig start har du förmodligen glömt vad som hände 2005.

De flesta minns hur avtäckandet av Xbox One träffade snett när Microsoft försökte sälja in sin spelmaskin med tv-serier, sport och röststyrning. En lansering som de får sota för än idag men många glömmer att Sony gjorde en liknande fadäs för 13 år sedan när Playstation 3 skulle visas upp för första gången. Det som visades upp under presskonferensen var långt ifrån det som vi faktiskt fick när spelen lanserades och begrepp som "target render" och "vertical slice" blev allmän kännedom.

Minns du denna skönhet?

Digital Foundry har gått tillbaka och analyserat presskonferensen, och de spel som visades där, i efterhand. Vi får också intressant information via kommentarerna, som berättar om hur Killzone 3-videon (den kanske mest kända i sammanhanget) aldrig var tänkt att visas för allmänheten och att Sony gjorde detta utan Guerilla Games vetenskap. Detta kommer från en Noclip-dokumentär om den Nederländska utvecklaren som vi också tycker är värd att ses.

Hahaha ja det är jobbigt att se! Liksom microsofts år då kinect visades upp....man vet inte riktigt vart man vill försvinna! På tal om detta så saknar jag "kevin butler" som fan! 08/03 Yep, killzone 2.. året efter var det "game based on ancient japanese history, so here's this giant enemy crab" samt "riiiidge racer" och typ den sämsta uppvisningen utav rörelsekontroller nånsin när dom visade upp Warhawk på scen. https://www.youtube.co... 05/03 Visst var det Killzone 2 som "visades" 2005? Jag minns hur jag tappade hakan fullständigt när det och även Motorstorm visades. Men snabbt blev det tydligt att det inte var ärligt. Nåväl, både Killzone 2 (det faktiska spelet) och Motorstorm var riktigt... 05/03 @yoloswaggins: Om du ändå tänkt att köpa blu-ray spelare så var den såklart prisvärd. Men många körde DVD och stream eftersom att blu-ray filmer och tv-apparater var dyra. Både ps3 och 360 kunde streama video från datorn, vet inte när mjukvaran kom på... 05/03 Nej jag kollade inte på videon. Men jag står trots det fast vid att jag fick bra ut bra valuta för pengarna av ps3an: Andra blu-ray-spelare på marknaden kostade skjortan vid releasedagen för PS3. Det spelar ingen roll att det inte var en självklarhet... 05/03 @yoloswaggins: Kollade du på videon i artikeln? Det var inte mycket hårdvara för pengarna då dom verkar ha laggt all krut på processorn. Xbox 360 hade nästan lika bra grafik, lanserades ett år tidigare och kostade betydligt mindre. Blu-ray var väl ingen... 05/03 PS3an blev min första playstation-konsol, och första konsoll på många år (dreamcast innan dess). Minns hypen med bluray och allt. Vansinnigt pris kan man tycka (6000 kr), men det var ju trots det bra prestanda för pengarna. Köptes på launchdagen men gic... 05/03 Kommer inte ihåg om den bara kallades det på forumet jag hängde på eller om det var ett allmänt namn men jag kallar den för "rymdbananen". 05/03 Jo jag har kvar min av just den anledningen :) Känns fel att slänga en så pass fin konsol. 05/03 Min launch-konsol gick sönder OCH blev stulen :P Annars hade jag nog fortfarande haft kvar den i förrådet. Den var ju såå fin! 05/03
Skicka en rättelse