Framtiden närmar sig.

Tidigare i år har det ryktats ihärdigt om Playstation 5, och Sony har mer eller mindre bekräftat PS4-uppföljaren. Nu visar det sig att Square Enix Final Fantasy XV-gäng, Luminous Productions, är i full färd med ett trippel-A-spel till, japp, Playstation 5.

Linkedin-profilen noterades först på forumet Resetera, och orden "New AAA Title for PS5" talar sitt tydliga språk. Halvt på skämt halvt på allvar tror en del nu att Final Fantasy XVI (som det ju skulle kunna vara) släpps först till Playstation 6 med tanke på del femtons långa, svåra utveckling.

Luminous Productions har på senare tid genomgått stora förändringar: 75 procent av allt återstående DLC till Final Fantasy XV har slopats och FFXV-regissören har lämnat byggnaden. Kan det vara så att teamets fokus nu riktas helt mot denna titel? Vi lär få återkomma i frågan.

Skicka en rättelse
Personen i fråga kan inte stava till en jobbtitel och han håller på med en "mobile title, FOR CHINA". Får hoppas han är bättre på modellering än övriga livet. Men det kan ju vara ett weirdo/troll eller dylikt också. 17/11 Det känns tveksamt då långt ifrån alla har ett bra internet (fortfarande). Det känns som att just den utvecklingen har stagnerat lite såvida du inte väljer att flytta in till en storstad. Det räcker med att du tar dig upp till Norrland till något mindre... 16/11 Bara man kan spela PS4 spel på den så blir jag nöjd. Känns lite bortkastat annars med det stora spelbibliotek man har på PS4 just nu. Vissa spel kommer man ju spela om osv. 16/11 Min aning är att det kan bli ett FF15-2 likt som med FFX-2(10-2). Gissar på detta p.g.a. att dlc:n typ slopades som jag tror ska användas till en uppföljare av FF15 istället samt att regissören gick över till något annat som till uppföljaren(?) Allt det... 16/11 Vad tråkigt :( antagligen för att dom planerar att avtäcka PS5 på något vis nästa år. 16/11 Att streama spel låter som en dystopisk mardröm men det kanske bara är jag som gillar att spela om gamla spel. Kul när utgivaren bestämmer sig för att ta bort en klassiker ur sortimentet pga nåt svammel och spelet försvinner för att aldrig synas igen... 15/11 Där går du lite väl långt. Det är mer troligt att de försöker få så mycket exklusivt material som möjligt till sin streamtjänst just för att folk ska använda deras service. Se på hur mycket egenproducerat Netflix gör nu jämfört med tidigare. Bara se på... 15/11 Sony köper upp LG Electronics å utvecklar framtiden. Vore det ascoolt? :D 15/11 Aldrig, då kommer Sony att gå i KK. I så fall blir det Sony tv:s med tv-exklusiva spel. ;) 15/11 O alla slipper köpa nya grafikkort stup i kvarten till sin PC :) 15/11