Den viktigaste Årets spel-omröstningen är slutförd.

Först hade vi uppesittarkväll där vi på redaktionen utsåg vår Årets spel-lista, och passade på att samla in 70 000 barncancernfonden. Sedan var det er tur att rösta.

Nu är det avgjort!

Första- och andraplaceringen kanske inte kommer som några överraskningar, men sedan blir det mer intressant. Kingdom Come Deliverance slår sig in på en hedervärd fjärdeplats (en analys är att det är en storfavorit bland pc-spelarna med sitt realistiska tilltal och historiska djup). Kingdom följs tätt av fina Subnautica. Pillars 2 hamnar utanför topp 5, men är uppenbarligen poulärt. Monster Hunter World slår sig också in på topp 10, stort grattis!

Spelen presenteras med den procentandel av rösterna de erhöll.

Red Dead Redemption 2
27 % av rösterna

God of War
20 %

Assassin’s Creed Odyssey
6 %

Kingdom Come: Deliverance
5 %

Subnautica
4 %

Pillars of Eternity II: Deadfire
3 %

Battlefield V
2 %

Far Cry 5
2 %

Two Point Hospital
2 %

Monster Hunter World
2 %

Se reprisen av Uppesittarkväll med Årets spel
Hela listan: Årets spel 2018!
Vi tittar framåt med spelåret 2019

Jag förstår vad du menar med trasigt och stifft, men jag tycker många dömde ut det alldeles för tidigt och allt för ofta av rätt dåliga och rent av tragiska anledningar. Trasigt ja, men det var också exempelvis Skyrim, Fallout New Vegas och Witcher 3... 07/01 Håller med om att det var ett "ambitiöst unikt singelplayer rpg lir från en nystartad studio." Tyvärr föll det bort på att det var så vansinnigt trasigt och stifft. Och detta från någon som ger alla RPG en rejäl chans. Men jag ska nog ge det en chans... 07/01 Det är ju helt omöjligt att alla läsare har spelat alla spel till alla format. T ex GOW finns till en konsol och mycket bara till pc. Så en helt rättvis lista omöjligt! Men trevligt med listor. Bara se vad många tyckte och väcka intresse för spel man... 07/01 Red dead 2 är ett helt ok spel, förtjänar dock verkligen inte årets spel :/ 07/01 Så måste det ju vara. Ambitiösa unika singelplayer rpg lir, med AAA-produktionsvärde, från nystartade studios, finns det ju annars hur många som helst av. Men det är klart, Kingdom Come var väl inte lika lättsmält som den konventionella byttan med puddi... 07/01 Eftersom Odyssey var det bästa spel som släpptes på alla konsoler, så säger vi att den var den verkliga kungen :D 07/01 Så är det väl var och vart annat år? Är PC med på ett hörn så är det i regel multiplattformar. Kan inte minnas när ett exklusivt PC-spel vann GOTY senast. Måste ha varit Half-Life 2 eller nåt. Det är ju inte så att PC har brist på bra exklusiva spel,... 07/01 Ja, skulle faktiskt vara kul att se! Den alternativa Läsarnas Årets Spel - för oss som inte fått nog av listor :) 07/01 Psstt, det går att göra egna omröstningar i forumet, om man vill ta saken i egna händer. 07/01 Ja, jag håller med conthox om att topp-10-listan kanske inte motsvarar hur det egentligen ser ut. Det är i själva verket en lista med de tio spelen som toppade alla röstares listor. En väg är som sagt att köra listan i flera steg. En annan väg – eller... 07/01
Skicka en rättelse