Så hade Fifa en extra månad på butikshyllorna.

Listan över de tre bästsäljande titlarna i 15 europeiska länder (däribland Sverige, Frankrike, Tyskland och Storbritannien) under 2018 bjuder inte på några skrällar. Call of Duty: Black Ops 4 kniper tredjeplatsen, näst bäst sålde Red Dead Redemption 2 och bäst: Fifa 19.

Underskatta aldrig fotbollens makt.

Hur många ex som krängts förtäljer inte historien, men värt påpeka är att Fifa 19 hade två veckors försprång på Black Ops 4, och en månad på Red Dead 2. I den digitala PS4-försäljningen var det samma trio i topp, med skillnaden att Red Dead 2 och Black Ops 4 bytte plats.

Listan har tagits fram av GFK Entertainment och grundar sig på fysiskt sålda ex i 15 länder:

Skriver du dumheter på publikt forum bör du förvänta dig svar. 21/01 @Kleptoman: Ja, tyck det du. Det beror ju som sagt helt på konsumenten Poäng och poäng, jag gjorde ett uttalande om vad jag tyckte om fifa det är poängen. Sen att du inte förstår det är ju synd, eller nått. Är ju ingen illuminati kalkyl att tyda direkt... 20/01 Lägg gärna ut texten om varför, men personangrepp kan du hålla för dig själv. 20/01 Objektivt så kan du dra åt helvete. PES har ingen chans alls mot FIFA och det är bevisat sedan länge. Jag har spelat båda men köpte bara ett PES, så dåligt var det i jämförelse. Skall tilläggas att jag är fotbollsnörd och haft varje FIFA sedan FIFA 96. 20/01 Gillar ju PES så oerhört mycket mer. Men det är bara att inse att licenssystemet numera pajat konkurrensen helt. Speciellt om man som mig spelar på Xbox One X numera och inte kan patcha. Droppen var nu när CL och Europa League försvann. Så länge de fann... 20/01 Alla sporter, spel, filmer osv är meningslösa. Förstår inte riktigt din poäng. Tror inte du heller förstår vad du babblar om 19/01 Jupp det har både med min och din smak att göra. Man behöver inte hymla med att den är olika, sen gillar jag att vara provokativ så jag säger att din smak är dålig. Men för att förtydliga så ligger det inget hat bakom något sådant, utan endast en glimt... 19/01 Självklart har jag spelat fifa, någon gång och fann inget nöje i det. "inget bättre fotbolls spel" Där ligger kruxet, jag ogillar fotboll irl och således blir det ännu sämre som spel. Jag tycker att det är en helt meningslös sport. Bara för att folk har... 19/01 Det är väl rimligt att världens största sport säljer även i tvspelsvärlden. Egentligen är det ju väldigt få spel som inte är roliga :). 19/01 Är inte alltid folk gnälliga mot spel som kommer varje/nästan varje år och det bara känns som en reskin? Är ju bara att läsa trådarna som handlar om cod eller AC serien innan origins. Fifa skulle nog kunna släppas var femte år med nya spelare/lag som... 19/01
Skicka en rättelse