De senaste månadernas rykten bekräftades idag, Activision Blizzard kommer att inledda en rad nedskärningar som innebär att hundratals människorn kan bli av med jobbet. Det är Kotaku som fått uppgifter från anställda där VD:n J. Allen Brack informerat personalen om att vissa avdelningar är överdimensionerade vad det gäller personal och det gäller främst esport och administration. Det är ännu oklart och utvecklingsavdelningarna påverkas.

Många har reagerat på att företaget, ett av de största i spelbranschen, inte går minus enligt de senaste räkenskaperna, problemet är att man inte nådde tillväxtmålet. Exakt hur många detta påverkar, och inom vilka områden nedskärningarna faktiskt görs, hoppas vi veta mer om imorgon.

Uppdatering onsdag, 05:42

Under en telefonkonferens ledd av Bobby Kotick bekräftades uppgifterna ovan och Activision Blizzard ska säga upp 8 % av de cirka 9600 anställda de har världen över, vilket motsvarar drygt 750 personer. Det är mest personal inom administrativa roller som påverkas men hos Blizzard skärs det i till exempel esportsavdelningarna.

Kotick bekräftar att denna åtgärd görs på grund av att de inte nådde tillväxtmålen 2018, trots att det var ett rekordår för företaget, och att man sänker förväntningarna för 2019. Samtidigt säger han att de satsar på utvecklingen av kommande Call of Duty- och Diablo-titlar.

Svenska mobilspelstillverkaren King, som Activision köpte i slutet av 2015 för drygt 54 miljarder, ska också drabbas av nedskärningarna men det är oklart i vilken utsträckning.