Som gjorde rollen som snögubben Olof...

Artisten och skådespelaren Pierre Taki ertappades med en "liten mängd" kokain, och det har fått stora konsekvenser. Sega har pausat Judgment-försäljningen i Japan, då Taki gör (gjorde?) en roll i Yakuza-spinoffen. Han spelar även Olof i Kingdom Hearts III:s Frost-värld. Förlåt: spelade.

I ett pressutskick (via Polygon) bekräftar Square Enix att man kommer att ersätta Takis röstskådespeleri med en annans. Som vi skrev i ursprungsnyheten var detta nog bara en tidsfråga då liknande händelser i Japan ofta resulterar i att den drogertappade tvättas bort från verk.

Som @delli skrev i kommentaren under förra nyheten finns det något väldigt ironiskt här i och med att Taki, som ertappats med koks i lasten, gör rollen som en snögubbe. Då Olof har en helt annan röstskådespelare i väst kommer förstås detta inte påverka oss överhuvudtaget.

Skicka en rättelse
Det vore nog bättre om de dumpade de som skapat spelet ty kan inte säga det direkt levde upp till vad man förväntade sig till denna generation haha. Så många år sedan tvåan kom och ändå blev det inte mer än vad det blev :D 18/03 Skön förklaring varför du tycker barnarbete är OK. "De får ju lön". Herregud, människa. BARNARBETE ÄR INTE OK, SKITSAMMA OM DE FÅR LÖN!!!! Min liknelse håller. Du stödjer lidande i båda, fast du ursäktar det eftersom du vill ha en ny mobil eller nya byx... 17/03 Läskigt att du tycker att slaveri är relativt okey, eller du kanske har fått för dig att barnen får välja ifall dom vill jobba eller vad deras lön ska gå till? Tror du att det är empatiska människor som sätter barn i arbete? 17/03 Barn arbete är självklart dåligt men familjerna får åtminstånde lite lön för det. Men en industri som är baserad på har mörda folk är värre. Det finns olika grader av helvete. Men din liknelse så är att köpa en t-shirt lika illa som att betala någon så... 16/03 Aha, men med det sagt så supportar man alltså mord, tortyr och hela faderullan oavsett vad man konsumerar, vare sig det är McDonalds eller absolut vodka. Eftersom det måste finnas kriminella element i hela den kedjan. Då är alltså hela förbannade system... 15/03 Skillnaden är att din support av barnarbete och självmord är laglig. Du kan ursäkta hur mycket du vill för att du ska kunna sova bättre om natten, men du stödjer det genom dina inköp. 15/03 "Hellre rik och frisk, än fattig och sjuk". 15/03 Fast när det handlar om krogen är det ju stora mängder alkohol och eftersom Sverige har så pass hög akoholskatt så finns det pengar att tjäna. Däremot vet jag inte om det är "multum". Pengarna finns i droger och vapen. Sen får du gärna påvisa vad det... 15/03 Jag tycker att det borde vara olagligt att vara fattig. Är man fattig så kan man bli deprimerad. Om man är deprimerad så kan man få mediciner. Och mediciner är ju en lättare form av knark som är beroendeframkallande, så då kan man lika gärna låsa in dom... 15/03 xD. Logik är inte din starka sida va? Vad hände när alkoholen vart olaglig? Kontra lagligt? Våld och inkomst inom kriminell verksamhet då. Ja det förekommer fortfarande, men inte alls i samma utsträckning som när det var olagligt. Så nej, du har inget... 15/03