Se oss rejva loss i Audica.

Harmonix är kanske inte den hetaste utvecklaren längre och i kombination med virtual reality, som fortfarande har problem att slå igenom som teknik, är det inte så konstigt att ingen direkt märkte när deras senaste spel släpptes. Audica finns ute på Steam Early Access sedan i början av mars och vi testkörde det på lunchen.

Den direkta jämförelsen görs enklast med populära Beat Saber som lyckades göra rytmspel intressant i VR, till skillnad på annars lovande Audio Shield. Istället för lasersvärd är du utrustad med pistoler så det gäller att träffa målen som flyger emot dig i takt med musiken. På de övre svårighetsgraderna blir det mer tekniskt, med krav om att vinkla handleden när du skjuter, hålla inne skjutknappen eller svepa i skotten i en specifik båge.

Första intrycket är lovande och vi ser fram emot att tävla på kontoret om bästa highscore.

Skicka en rättelse
Jo jag är riktigt nöjd det var ett riktigt bra pris som gjorde att det var värt att köpa enbart för att prova. Det var just efter att varit hos en kompis och spelat VR på PS4 som jag fastnade och det har verkligen gått hem här hemma både hos mig själv... 10/04 Läste dina trådar om vr här och på SC tidigare idag och blev än mer sugen på att skaffa det :) Synd att Lenovon inte finns kvar på deras sida. Det priset var ju fantastiskt! Fördelen med att köra på ps4:an är att det finns utrymme runtom. Datorn står i... 10/04 Beat saber finns till PC och ps4 men PC har fördelen med att du kan modda med nya låtar osv, nått ps4 inte har. Riktigt kul att spel och se på när andra spelar och ha intern tävling :) Klär dåtidens rockband och guitar Hero med hästlängder imo. 10/04 Oh jisses! Det är ju t.o.m. riktigt kul att titta på när andra spelar :) Vet inte hur många olika videos jag sett nu... Stort tack för länken, @Lasrod! Nu får man läsa på mer om VR för att se vilket som passar bäst :) 10/04 Beat saber är svårt att slå grymt kul. känns som man kan nöta det länge + att det går att ladda ner mer låtar på PC. @Zymac har du viftat med lasersvärden? ;) 09/04 Ser läcker ut men Beat Saber ser betydligt roligare ut. https://www.youtube.com/watch?v=GAlwSC5PQZo 09/04 Köpte det på Oculus Store men lämnade tillbaka den igen. Urusla låtar och spelet föll mig inte vidare bra i smaken. Då är Audioshield och Beat Saber betydligt roligare. MEN smaken är som... 09/04 Osu! Tatakae! Ouendan! 09/04 Ser ut lite som det där asiatiska spelet vad det nu heter. Men VR (meh) 09/04 njää, det som gör rockband kul e ju just att det man lirar på en plastgitarr och det känns "autentiskt". Utan det är det ju bara ännu ett rytm-spel som inte alls är lika intressant. 09/04