Idag gick startskottet för Brasil Games Show, ett årligt konvent som inte fått särskilt mycket uppmärksamhet – trots 325 000 besökare förra året.

En av årets besökare är ingen mindre än Hidetaka Miyazaki, den smått legendariska spelmakaren bakom titlar som Dark Souls, Bloodborne och Sekiro: Shadows Die Twice. Brasilianska Gamespot högg honom för en intervju, där han bland annat avslöjar sin personliga favorit. (Intervjun är på portugisiska, så ni får ta det översatta citatet med en nypa salt.)

"Men om jag skulle säga vilket [spel] som stannade i mitt hjärta, är det Bloodborne. Det var det som slog mig mest. Jag tror att jag gjorde det på mitt sätt, som jag ville ha det."

Vidare berättar Miyazaki att ett Bloodborne 2 inte ligger i hans händer, utan att andra aktörer har makten att göra det projektet till verklighet. Förmodligen Sony, då de äger rättigheterna till licensen. Fromsoftware är som bekant upptagna med Elden Ring, men vem vet – kanske blir drömmen om ett till H.P. Lovecraft-inspirerat spel sann i och med Playstation 5?

Vi får också veta att Miyazaki gillar analoga spel, en hobby som han gärna ägnar sig åt när han inte utvecklar spel. Till framtida utvecklare ger han tipset att lira mycket, då spelutveckling i sig är ett slags "spel".

Hela intervjun går att läsa på Gamespot, men finns som sagt inte översatt på engelska. Tur att Google Translate finns!

Källa: Gamespot Brasil