H.P. Lovecraft del två verkar inte komma än på ett tag.

Idag gick startskottet för Brasil Games Show, ett årligt konvent som inte fått särskilt mycket uppmärksamhet – trots 325 000 besökare förra året.

En av årets besökare är ingen mindre än Hidetaka Miyazaki, den smått legendariska spelmakaren bakom titlar som Dark Souls, Bloodborne och Sekiro: Shadows Die Twice. Brasilianska Gamespot högg honom för en intervju, där han bland annat avslöjar sin personliga favorit. (Intervjun är på portugisiska, så ni får ta det översatta citatet med en nypa salt.)

"Men om jag skulle säga vilket [spel] som stannade i mitt hjärta, är det Bloodborne. Det var det som slog mig mest. Jag tror att jag gjorde det på mitt sätt, som jag ville ha det."

Vidare berättar Miyazaki att ett Bloodborne 2 inte ligger i hans händer, utan att andra aktörer har makten att göra det projektet till verklighet. Förmodligen Sony, då de äger rättigheterna till licensen. Fromsoftware är som bekant upptagna med Elden Ring, men vem vet – kanske blir drömmen om ett till H.P. Lovecraft-inspirerat spel sann i och med Playstation 5?

Vi får också veta att Miyazaki gillar analoga spel, en hobby som han gärna ägnar sig åt när han inte utvecklar spel. Till framtida utvecklare ger han tipset att lira mycket, då spelutveckling i sig är ett slags "spel".

Hela intervjun går att läsa på Gamespot, men finns som sagt inte översatt på engelska. Tur att Google Translate finns!

Källa: Gamespot Brasil

Skicka en rättelse
Det gör man, det laggar stundtals men spelet är så pass bra trots detta att (åtminstone jag) orkade förbise det och blev trollbunden. Bloodborne var riktigt bra, stämningen var fantastisk samt att DLC:et till det spelet var enligt mitt tycke det bästa... 13/10 Jag hade helt missat Playstation Now! Ska försöka spela igenom Bloodborne på Playstation Now under gratisveckan man får. Ser bara rätt förjävligt ut med videoartefakterna och 30 fps. Men man vänjer sig nog. :p 11/10 För mig var det bara DS1 som skänkte den där geniala bandesignen, alltså att det faktiskt var riktigt bra och viktigt för vilka rutter man tog i spelet. Alla spel efter dess så var det, förvisso ibland aha-upplevelser men som inte gav mer än eventuellt... 11/10 Njae, jag tror inte bara det är känslan som många kritiserar DS2 för. Det är snarare att världen inte är sammanhängande och integrerad på ett trovärdigt sätt. I de andra spelen (Dark Souls, Bloodborne och Sekiro) är världsbygget helt fenomenalt. Du får... 11/10 1. Bloodborne älskar den viktorianska stilen, mystiken, musiken, det gråa filttret.. 2. Dark souls 3. Demons souls 4. Dark souls 3 5. Dark souls 2 6. Sekiro japanska medeltiden är verkligen inte min grej, hade samma bekymmer i Nioh. Vill gärna ha en Blo... 11/10 Jag gjorde det förra året. Visserligen begagnat för 2000 men jag ångrar mig inte. /m 11/10 Om man bara går efter känslan så kan jag förstå det eftersom DS2 känns/ser lite snällare ut, men även jag som älskar DS-känslan kan helt och hållet bortse från det i 2:an då det är så mycket kul gameplay och system i det. 11/10 One man's trash is another one's treasure ;). Nej men jag fattar grejen med det såklart, men för mig kändes det som padding att man vill få spelet att vara större än vad det behöver vara. Om de hade varit mer integrerat i berättelsen hade jag varit mer... 11/10 De tycker jag är det bästa med spelet, eller iaf det som skänker mest omspelningsvärde. Riktigt härligt med det där komplicerade systemet och att det medför en aspekt av random loot som kan bli de bästa gemsen i spelet. 11/10 Jag tycker att det saknar mystisk melankoli om man jämför med övriga spel, men man får oerhört mycket kul spel för pengarna. Det är extra allt på alla fronter. Tycker PvP funkar bäst i det spelet också. Det största minuset tycker jag är underväldigandeh... 11/10