Tänker Capcom hoppa över Code Veronica?

Capcom funderar på om spelarna vill ha fler remakes, och de flesta tycker kanske det rimligaste vore att satsa på en lyxig nyversion av tjugo år gamla Resident Evil: Code Veronica efter (också tjugo år) Resident Evil 3. Men enligt färskt rykte kanske det istället blir en Resident Evil 4-remake.

Enligt VGC har "flertalet utvecklarkällor" berättat att Resident Evil 4-remaken är i full produktion, och releasen planeras till någon gång under 2022. Vi har tidigare nämnt att nystartade Resident Evil 3-studion M-Two, med rutinerade Tatsuya Minami (f.d. Platinum Games-vd och med Resident Evil-bakgrund) sägs ha ännu en "större remake" på gång. Denna är Resident Evil 4, enligt VGC.

Projektet ska ha sjösatts 2018 och precis som i remaketreans fall är troligen flera studior inblandade. Spelets ursprungliga regissör tillika Resident Evil-kreatören, Shinji Mikami, ska ha blivit tillfrågad men tackat nej. Han sägs emellertid ha erbjudit sina goda råd till teamet.

Code Veronica skulle sannolikt, om inte Capcom hade en Playstation-deal, ha blivit det "sanna" Resident Evil 3. Nu blev det inte så, och kanske får det inte ens remakebehandlingen?

Skicka en rättelse
Mutations-"skiten" började ju redan i 3an, som också är mer actionbetonad än skräck. I trean så var ju mest skräcken att mutant-Nemesis jagade en genom hela spelet, men jag tycker det var där serien började tappa fotfästet lite. Code Veronica backade... 15/04 Jag skulle jämföra att göra en remake på RE4 med att stoppa upp en kär släkting som gått vidare... lycka till! 15/04 Det har visst gått rätt bra för remaken på 2an och 3an jag har inte spelat remaken av dom två bara spelat orginalen och dom är ju mer focuserade på skräck än acion innebär det att folk vill ha tillbaks skräcken i re igen? För det var ju fyran som det... 14/04 Jo men alltså Re3 hände ju före Re2 14/04 Skulle vilja se fortsetninge föla historien från re2 re3 blev ju en besvikelse hur saker som var gjorda i re2 inte existrade i re3 döörar som jag öpnat helt plötsligt var låsta å så skåp som helt plötsligt var fylda förstörde alt men jag vill se fortset... 14/04 Ska de göra fler remakes så självklart borde code veronica stå med på listan. Det var (och är än idag) ett av de bättre äldre re spelen tycker jag. Hade riktigt kul med det. 14/04 De som säger att RE4 inte behöver en remake behöver nog återvända till spelet. Dels finns det massor att arbeta med vad gäller stämningen och tonen i spelet. Sen är dialogen bitvis under all kritik. Leons sexuella anspelningar känns sjukt ofräscha. Att... 14/04 Hoppas! Det bästa spelet i serien och det enda i Resident Evil-väg jag är sugen på. 14/04 Tyckte att Re3R(Re3 remake) var inget speciellt. Dem bara mjölka serien. Håller med om att dem bör sluta lägga fokus på remaken. 14/04 Mer sugen på Veronica, men jag känner mig pepp på Resident Evil med Ray-tracing. Dom får gärna fortsätta släppa remakes, bara dom utvecklar uppföljare samtidigt. 13/04