Under flera svåra år tycktes ett bra Star Wars-spel med EA:s logga vara något ouppnåeligt. Men så, förra hösten, hände Star Wars Jedi: Fallen Order. Nu ser Star Wars: Squadrons ut att fortsätta segertåget genom den där galaxen långt, långt bort. De första betygen vittnar om ett bra spel.

13 siffror hos Opencritic ger oss i nuläget snittbetyget 80 (av 100). Många är rörande överens om att Squadrons uppfyller en Star Wars-fantasi många bär inom sig, med bra stöd för VR, en solid kampanj, men också att paketet kanske borde rymt ännu mer. Teamet på Motive har varit tydliga med att spelet inte har "bredden" som finns i EA:s största titlar. Därför är det också billigare.

De flesta betygen landar i nuläget kring sjuor och åttor. Game Informer (8,3) konstaterar att kampanjen är en bra inkörsport men "inte så mycket mer". Multiplayern är stjärnan. Press Start (7) menar att Squadrons inte erbjuder jättemycket: "Begränsat men kul". IGN (8) berömmer storyn att skriver att kontrollerna hittat "rätt i balansen mellan tillgänglighet och nyanser".

Imorgon är FZ redo att avkunna dom och då läser du vår recension.