Under The Video Game Awards var en av de största utannonseringarna Star Wars Eclipse från Quantic Dream. Spelet ska vara tidigt i utvecklingen och ryktas inte släppas förrän tidigast 2025, men trots det rapporterar journalisten Tom Henderson att projektet redan nu lider av problem.

Enligt Henderson har projektet existerat i någon form sedan 2013, då under utvecklingsnamnet Project Karma. Målet var en massiv spelvärld med flera planeter som spelaren skulle få utforska, men ambitionsnivån ledde till att Sony inte nappade. En del av koncepten ska dock ha använts för att senare få Lucasfilm att vilja satsa på Eclipse.

Men problemen då? Mycket kretsar kring att den egenutvecklade spelmotor som Quantic Dream använder sig av är designad för mindre områden, ett fåtal AI-drivna karaktärer och singleplayer – problematiskt om man vill skapa en massiv spelvärld som dessutom ska ha multiplayer-inslag.

Detta ska ha varit en av anledningarna till att Quantic Dream under en tid försökt bli uppköpta, men enligt Henderson ska anklagelserna om bland annat sexuella trakasserier hos utvecklaren ha satt käppar i hjulet för det. Därutöver verkar de ha svårt att locka till sig personal.