Era gissningar är lika goda som våra - vem eller vad Jason Momoa kan komma att spela i den kommande Minecraft-filmen har vi ingen aning om. Men att skådisen kommer att medverka ser ut att snart vara klart. Det är Hollywood Reporter som skriver att hunken från bland annat Aquaman och Game of Thrones ”sitter i slutförhandlingar” med filmbolaget om en roll.

Filmen fick grönt ljus redan 2016, men sedan dess har produktionen kantats av problem. Man har redan avverkat tre regissörer, och den fjärde, Jared Hess (Napoleon Dynamite, Nacho Libre), har en hel del att ta tag i. Det enda som är känt om filmen är beskrivningen på IMDB:

“The malevolent Ender Dragon sets out on a path of destruction, prompting a young girl and her group of unlikely adventurers to set out to save the Overworld.”

Inga skådespelare har alltså knutits till filmen, men Momoa kan alltså bli den första att skriva ett ordentligt kontrakt. Tidigare har Steve Carell varit aktuell, men hoppat av projektet. Frågan vid det här laget är om en film verkligen är något som Minecraft-communityt suktar efter?