Trots att det är välrenommerade Firaxis som står bakom Marvel's Midnight Suns har intresset för spelet varit hyfsat låg och skepsisen rätt hög sedan det utannonserades. Men baserat på de recensioner som nu börjat komma kanske det har underskattats, lite som med Marvel's Guardians of the Galaxy.

Spelet har ett Xcom-liknande upplägg som kombinerats med "deckbuilding", där de olika attacker och förmågor ens superhjältar har tillgång till under striderna alltså måste dras som kort för att kunna användas. Detta delvis slumpmässiga inslag verkar ha gått hem hos många recensenter, som menar att det tillför en del spänning till sammandrabbningarna.

Något som inte uppskattas lika mycket är hembasen "The Abbey", där man mellan uppdrag får knata runt och bekanta sig med hjältar, utföra forskning och uppgradera hjältarnas förmågor, i ett format som tycks vara ganska segt och utdraget. Hur som helst har spelet ett snittbetyg på 83/100 i skrivande stund (pc-versionen), vilket får anses vara riktigt bra.

Marvel's Midnight Suns släpps i morgon till pc, Playstation 5, Nintendo Switch och Xbox Series X/S, medan Playstation 4 och Xbone One ska få det senare.