Sons of the Forest, uppföljaren till överlevnadsspelet The Forest, har redan försenats ett flertal gånger, och det verkar som att det har varit på väg att försenas ytterligare en gång. I ett inlägg på spelets Steam-sida skriver dock utvecklaren Endnight Games att de valt att gå en annan väg.

Det senaste släppdatumet vi fått från dem är 23 februari, och istället för att försena spelet kommer det faktiskt att släppas på det datumet, men inte i en skarp 1.0-version, utan i early access. The Forest-veteraner lär vara bekanta med konceptet, eftersom det första spelet tillbringade runt fyra år i just early access innan det släpptes på riktigt.

Endnight skriver att de fortfarande har mycket de vill lägga till i spelet, som föremål, ny spelmekanik, bättre balans och annat. Förhoppningsvis kan communityn hjälpa dem att jobba sig fram till en fullvärdig slutprodukt den här gången, eftersom det första spelet än i dag lider av en del problem.

De förväntar sig att spelet ska förbli i early access i runt 6–8 månader, och redan från start ska det finns gott om saker att göra både i singleplayer och multiplayer för upp till åtta spelare. Priset kommer inte att förändras, så planerar man inte att lira spelet under early access-perioden finns det ingen anledning att köpa det nu.

Den 23 februari slår alltså early access-portarna upp.