Att tjäna pengar på att spela var en grej som många företag slog på stora trumman för häromåret. Med hjälp av blockchain-teknik och NFT:er skulle spelarna kunna göra sig en hacka samtidigt som de lät sig underhållas. Alla lät sig inte övertygas om att detta var den roligaste gaming-framtiden. Och nu tycks även Sega vara på väg att överge konceptet.

Företaget ska sluta använda blockchain-teknik från tredjpartstillverkare i sina större spelserier. Det här görs för att undvika en värdedevalvering på sitt innehåll, skriver Bloomberg News som pratat med Segas co-Chief Operating Officer Shuji Utsumi. De har också pausat planerna på att göra egna såna spel.

Utsumi tycks själv inte vara särskilt begeistrad i NFT-inslag i spel:

The action in play-to-earn games is boring. What’s the point if games are no fun?

Trots det kommer Sega fortsätta använda sån teknik i några av sina mindre titlar, och man stänger inte dörren för det helt. I början av förra året sa Segas vd att han vill lägga ner NFT-satsningen om spelarna inte gillar den. Men bara några månader senare förklarade en chef att NFT kan vara en del i de kommande storspel som företaget planerar.