Utöver spelare som är besvikna på att delar av PvE-läget har skrotats och bottenlåga omdömen på Steam, kämpar Overwatch 2 och Blizzard även mot fuskare. Framsteg görs dock, och i en rapport på den officiella webbplatsen berättar de lite mer om deras ansträngningar mot otrevligheter och fusk.

Det hela görs under fanan Defense Matrix, och hittills ska över 250 000 konton ha bannats för fusk sedan spelet släpptes. Det rör sig heller inte bara om de som fuskar direkt, utan även tusentals konton som satt i system att spela i samma grupp som fuskare för att dra nytta av deras orättvisa övertag. De betonar dock att de bara vill att man rapporterar faktiska fuskare, eftersom de själva utreder och tar itu med deras gruppmedlemmar.

Angående spelets textchatt så har Blizzard även meddelat att de från och med denna säsong tar bort möjligheten att ha "ofiltrerad chatt", eftersom det lett till att folk skriver saker som inte hör hemma i communityn. Istället är det "vuxen chatt" och "vänlig chatt" som nu finns som alternativ, där det förstnämnda tillåter vissa kraftuttryck så länge de inte används för att förolämpa eller trakassera andra spelare.

För röstchatt har de ett system som använder maskininlärning för att identifiera, transkribera och verifiera rapporter om störande röstchatt, som nu ska vara igång i de flesta regionerna. De uppger att systemet har visat sig vara väldigt effektivt och att många spelare förbättrar sitt störande beteende efter den första varningen.