Saber-chefen Matthew Karch ryckte förra veckan ut i försvar av Embracer och Lars Wingefors, och menade då att kritiken mot den svenska speljätten (som Saber fram till nyligen tillhörde) varit orättvist hård.

Nu är han tillbaka med nya uttalanden, och denna gång är det bland annat spelpriser han har i skottgluggen. I en intervju med IGN säger han att Saber är en utgivare som ligger någonstans mellan indie och AAA, och att Helldivers 2 är ett bra exempel på vad de vill sikta på rent kvalitetsmässigt.

Spelpriserna har under de senaste åren börjar krypa uppåt, och fler och fler anammar 70 dollar som pris på sina storspel, snarare än 60 dollar. Karch tror inte att det är hållbart i längden, utan siar att företagen kommer att börja ta färre risker och försöka hitta sätt att sänka kostnaderna, utan att nödvändigtvis försämra kvaliteten på sina spel. AI kan spela sin roll i det, men enligt Karch lär skyhöga budgetar och utdragna utvecklingstider på många år försvinna.

Trots detta verkar det inte omöjligt att Space Marine 2 kommer att kosta just 70 dollar, eftersom Karch är rädd för att folk ska tro att ett lägre pris antyder sämre kvalitet.